Skär rabarbern och aprikoserna i ganska små bitar, ca ½ x ½ cm. Rör ner rabarber- och aprikosbitarna. 1,25 dl apelsinjuice (byt gärna ut 1/3 av juicen mot vätskan från aprikoserna). 3 dl rabarber, skuren i mindre bitar. 1 dl torkade aprikoser, blötlägg dessa i minst 2h, gärna ett dygn. Täck aprikoserna med vatten i en skål och låt svälla i minst 2h. 1,25 dl apelsinjuice (byt gärna ut 1/3 av juicen mot vätskan från aprikoserna). 3 dl rabarber, skuren i mindre bitar. 1 dl torkade aprikoser, blötlägg dessa i minst 2h, gärna ett dygn
Receptet på Rabarber Chutneyn kommer från kokaihop. 5 kg rabarber i bitar. 5 msk curry, 2 tsk salt, 2 färska röda tunt hackade pepparfrukter och 6 st torkade hackade aprikoser
Koka upp med vattnet och stjärnanisen och sjud tills rabarbern börjar mjukna. Vispa grädden och lägg en klick över rabarbern, placera aprikosen på grädden och strö sist över den flagade rostade mandeln
Blanda rabarber, lök, ättika, vatten och socker. Tillsätt aprikoser, chilifrukter, curry samt ingefära och låt detta koka ihop i 30minuter. 500 g hackade rabarber. 6 hackade aprikoser
Hacka aprikosera. Jag är inte så himla förtjust i rabarber i vanliga fall, men detta är bara så gott, så även ni som är skeptiska till rabarber borde ta och testa detta
Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull. Koka ihop rabarber och vattnet. Häll röran över rabarbern och koka i ca 40 min. 2 kg rabarber. 1 påse torkade aprikoser
I delar av Sverige har rabarberna redan börjat ploppa upp ur landen, helt galet. Här i Jämtland är det en bit kvar tills dess, men i min frys finns ett gäng rabarber sedan i somras kvar och de funkar utmärkt att göra chutney på
Rabarber. Jag har aldrig ätit rabarberkräm förut, men jag har hört så mycket om det. Att det ska vara gott, syrligt, men sött och bara tanken på att göra kräm på rabarber kändes lockande