Det här är mitt bästa recept som är så lätt att röraihop och fylla med ett paket frysta blåbär. Grädda i ca 45 min i 175 grader tills kakan är gyllenbrun
Hacka daim och rör ner de i röran med en slev. Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och ägg gula. Låt chokladen svalna lite innan du brer den på kakan
Eftersom smeten är ganska fast krävs det att röra lite kraftigare än i en vanlig tigerkaka. Jag kom direkt att tänka på Tigerkaka och Internationella Dulce de Leche kakan, det måste ju kunna bli bra… Bläddrade lite fram och tillbaka i min Sju Sorters kakor och fick ihop det till sist
Denna kaka är just en sådan - som du dessutom bara behöver röraihop i en kastrull. Saftig kaka med hallon och crunch som blir ännu godare med lite vaniljsås till
Vänd försiktigt ihop båda rörorna. Detta är den perfekta kakan att servera när man har både lchf-ätande och glutenintoleranta vänner på besök alla gillar den även de utan några speciella önskemål
När det känns trögt att röra tillsätter du det smälta smöret. Gunilla Woldes smått geniala barnboksserie om lille Tottes äventyr håller än i dag och med hjälp av en ansenlig mängd tejp håller böckerna från min barndom fortfarande ihop