Det här är en spanskinspirerad variant av musslor med rökt paprika och vitlök. Jag är ganska feg när det gäller musslor och slänger sådana som har gått sönder eller inte stänger sig när man knackar på dom och även dom som inte öppnar sig när man har kokat dom
Du kommer lång med ett paket blåmusslor som får koka i lite vittvin och grädde. Skrubba och rengör musslorna i kallt vatten, kasta de som inte stänger sig
Strö över musslor och lite färsk persilja och gräslök. 2 port4 ägg3 msk grädde1 dl riven västerbottensostsalt peppargräslökpersiljaröktamusslorBlanda ägg, grädde, ost, salt och peppar
Skölj musslorna i ett durkslag. Strö musslorna över rätten och klipp färsk persilja över. 200 g röktamusslor på burk (färska så klart om det går att få tag på
Men eftersom de är fridlysta idag, så köpte jag en burk av Abba’s röktamusslor till min gratäng. Musslor är tyvärr något jag äter alldeles för sällan, ska försöka bättra mig på den punkten
I vårt fall blev det lite medelhavs inspirerat med en kryddig salami som stod väl i balans med rökta svenska musslor och en bit kittost från Italien som alternativ till den klassiska parmesanosten
Vill man veta vilken typ av musslor man får ska man alltid fråga. Idag gör jag likadana musslor hemma. Jag gör musslorna med HP-saucen för att de är goda och triggar något mer än de musslor man vanligtvis bjuds
Vi rökte skaldjur på grillen, vi har ju testat att röka räkor tidigare men aldrig rökt musslor. Vi älskar ju musslor båda två och det vart verkligen gott