En trevlig kväll med en trevlig mat,Risotto med Vindelröktskinka och Västerbottenost. Tillsätt den skurna röktaskinkan och kryddorna,persilja, dragon och rosmarin,smaka av hela tiden
Skär röktaskinkan i strimlor, hacka löken och fräs tillsammans lätt i en stekpanna. Häll skinka, lök och broccoli n i den färdiggräddade pajformen och häll över äggstanningen, fördela resten av västerbottenosten ovanpå
Ibland är det enkla det goda och konsten med en Quich Lorraine tycker jag ligger i att få till en balans mellan en medelröktskinka eller picnicbog i kombination med en bra balanserad sälta och mustig ton från timjanen
Lägg kesellan i en skål tillsammans med senap, hackad rödlök, riven västerbottenost, hackad persilja och strimlad röktskinka och rör i hop till en blandning
Blanda crème fraiche, grädde, senap, ost, purjolök, skinka och persilja i en skål. 150 g riven västerbottenost. Ca 150 g rökt (smörgås)skinka, finhackad
Krämig och god var den, sältan från den röktajulskinkan var perfekt till krämigheten och ett så bra sätt att återvinna resterna som fanns kvar sen jul i frysen
Eftersom jag försökte få pappa att inte servera några köttbullar och prinskorvar till barnen så hade jag köpt en bit varmrökt lax och gjort en romsås till den, för lax äter alla barnen