Sallad med mycket tomater, gurka och rödlök är gott till. Kokt och avsvalnad pennepasta som fyller en rejäl gratängformCa 250 g gorgonzola i bitarSkivad röktskinka i strimlorFörvälld broccoliSkivad purjolökSalt och pepparPaprikapulverOreganoLagrad och riven hårdostGör så här
Servera med källarröktskinka. 6 skiva skinka. 5 st rödlök. Koka pastan i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och spola av pastan med kallt vatten i ett durkslag
bränneboskinka, rökt. rödlök. Lägg på skinka, pizzakrydda, grillkrydda och mer riven ost. Servera med en salsa av tomat, rödlök, paprika, citronolja och smaka av den med salt och peppar
Fungerar också alldeles utmärkt att laga i mellandagarna, kanske på rester av julskinkan. salt (var försiktigt med saltet då både skinkan och oliverna har rejält med sälta)