Hylvad parmesan. Jonas jobbar som kock på Speceriet (Gastrologiks bakficka) där vinnarpizzan med gräddfil, vitkål, rökt oxmärg och långlagrad prästost serveras
Finklippt röktskinka eller bitar av knaperstekt bacon alternativt rökt lax i strimlor. Sätt tillbaka soppan på värmen och häll på grädden, rör om och krydda med salt, svartpeppar och häll i riven parmesan
Den här gången gjorde jag ostinbakade hörn och så hade jag röktskinka, färska champinjoner, körsbärstomater och mozzarella på min pizza, som jag sen toppade med ruccola blandad med parmesan och så lite nymalen svartpeppar ovanpå
4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi röktskinka Lägg till i inköpslistan
riven ost med riven parmesanost. Dela eller skär skinkan i strimlor. Kanske finriven parmesan också. på kalla toppings som några skivor lufttorkad skinka och några blad grönsallad som ruccola