Blomkål, broccoli, ädelost, skinka. Ta bort skinkan om du vill ha den vegetarisk. Skär skinkan i tärningar och strö dem över grönsakerna tillsammans med ädelosten
Hade jag haft mer tid hade jag nog brassat på lite knaperstekt bacon och blandat i gratängen också, eller en riktigt rökt och god skinka att blanda samt smörstekt broccoli
Blev min variant av kyckling cordon bleu – nämligen fylld kycklingschnitzel med rökt kalkon och ost. Till detta serverade jag bara lite enkel grönsallad, ädelostsmör (se recept nedan) samt ugnsrostad broccoli
Med lite ädelost på toppen känns det dessutom lyxigt. Strimla skinkan och skölj bladspenaten. Lägg bladspenaten och skinkan över pastan, häll över pastasåsen
Sedan har jag ju såklart lagat mat också och idag stog det blomkålsgratäng på menyn, kanske inte låter jättesexigt men det går faktiskt att göra det till en riktig höjdare med hjälp av en god skinka, vin och ett par goda ostar
Servera med tunt skivad skinka och en sallad. 100 g ädelost (typ kvibille). Ca 300 g röktskinka. Hacka samman mjöl och matfett och vatten till en pajdeg