För ett tag sedan fick jag nys om en saltleverantör med intressanta produkter, Halen Môn, så jag köpte dels vanligt flingsalt, dels röktsalt och vaniljsalt
Köttet skars i bitar och blandades med kryddorna samt 40 g salt. Sedan jag var på korvevenemanget på Smaklust har jag varit vansinnigt sugen på att göra korv
salt. Vi rökte skaldjur på grillen, vi har ju testat att röka räkor tidigare men aldrig rökt musslor. Smaka av med salt, peppar, chiliexplosion (eller färsk chili), chilisås och ha i ett stänk citronsaft
Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger. 600 g rökt lax. 1600 g rökt lax 1 dl cremé fraiche 100 g handskalade räkor 2 kokta ägg dill 50 g tubkaviar 50 g rödlök 400 g kokt färskpotatis 50 g spenat 16 cocktailtomater 30 g sockerärtor 50 g grön sparris 30 g skivade morrötterUtöröra
Det är så enkelt att det kan tänkas att vi aldrig mera kommer att köpa hem varmrökt lax från affären, ja så vida vi inte ska bjuda hem hela Petters följe på varmrökt lax, då måste vi nog först investera i ett helt rökeri
örtsalt. Rökt lax är alltid bra att ha hemma, håller ett tag och kan användas till mycket. Några minuter innan servering tillsätter du laxstrimlorna, smakar av med peppar, örter och kanske salt (såväl fonden som laxen har egen sälta)
Vispa ihop äggstanningen och krydda med salt och peppar. kallrökt lax, i tunna skivor. salt. 6-8 personer Ingredienser 200 g kallrökt lax, i tunna skivor 4 ägg hårdkokta 3 schalottenlökar 1 msk smör Äggstanning. 2 ägg 1 dl mjölk 1 dl vispgrädde 50 g smörgåskaviar 1 krm salt 1 krm svartpeppar, nymald Garnering
Det blev tryffelrisotto med rökt vildandsbröst och grönsallad. Tryfflerisotto Duktig skvätt olivolja 2-3 schalottenlökar 4 dl aborioris 2,5 dl valfritt vittjut Salt och peppar Tryffel (svamp, pasta eller både och som i det här fallet) 8 dl hönsbuljong (eller om det finns någon annan trevlig buljong av ätbar fågel som till exempel anka) Rejält med parmesan och smör (2,5 dl respektive 30 gram om du fegar, på restaurang får du definitivt mer smör). Fortsätt att röra, sippa lite vin, klutta i lite mer tryffelpasta, smaka av, salta och peppra, smaka av osv 9