Denna vitkålsgryta med röktpaprika var sagolikt god. 2 - 3 krm röktpaprikapulver. Tillsätt tomatpurén och paprikapulvret och låt allt steka under omrörning i ytterligare 1 - 2 minuter. 2 - 3 krm röktpaprikapulver
En lite hetare aioli smaksatt med röktpaprikapulver och sambal oelek, passar bra till fiskgryta eller grillat kött, också mycket gott att blanda i en potatissallad
Bönburgaren blev dessutom väldigt lik en nötfärsburgare i färgen, även om smeten någonstans mitt i var väldigt lik cement – men det kan ju inte bli annat när man mixar vita och svarta bönor… Paprikapulvret ger den rätta färgen och en lite rökt, grillad smak som passar perfekt till coleslaw och BBQ-sås, som vi åt till
Häll på det röktapaprikapulvret, chiliflagorna och chili ancho. Improviserad chili/paprikakyckling. Riv vitlöksklyftorna, hacka schalottenlökarna och paprikan
Ca 15 biffar 1 kg nötfärs 2 dl creme fraiche1 ägg1 gul lök, finhackad1 msk spiskummin2 tsk röktpaprikapulver 1 krm chilipulver1 msk kalvfond 1 msk saltsvartpeppar Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och låt smeten vila i 10 minuter
Jag har tidigare skrivit om det röktapaprikapulvret, bland annat här , och det är tack vare att jag en gång blev tipsad av Lisa som jag har en burk stående i skåpet