Idag lyxade jag till det lite och testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med röktlamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Mitt kött var inte alltså rökt. Har haft två stycken lammnackar i frysen ända sen sommaren. Lägg lammnackarna/lammbogen i varsin kokpåse (lägg dubbel påse, min börja genast och läcka, man vill ju inte att allt det goda rinner bort) (finns att köpa i vanliga mataffärer) och häll på öl, vin och kryddorna
Jag hade en lammlägg och bog, från frambenet på det lamm jag köpte i höstas. Lammgryta med varmrökt Sidfläsk 4-5 port. 750 gr urbenad Lammlägg. 50 gr varmrökt Sidfläsk. 50 gr varmrökt Sidfläsk
400 - 500 gr lammfärs. 50 - 100 g rökt skinka. 1. Börja med att lägga bönorna i kallt vatten som täcker. Låt dem ligga i blöt minst 4 timmar, gärna 10-12
Fräs lök i smör, tillsätt köttfärs och malet revben lamm tas bort platsen. 6 Ingredienserlammkotletter med alla 12 revben4 klyftor tunna rökt bacon (pancetta) 30 g smör 150 g malet kalvkött 2-3 lökar 2-3 vitlöksklyftor 2 msk hackad persilja blad lite rosmarin påse potatis i skivor (marker) 12 revben
½ msk rökt paprikapulver. lamm. 4 Ingredienser 5 meter lammfjälster (tarm från lamm som korven ska stoppas i) 1 kg högrev (fetthalt 10–15%) ½ dl ströbröd 1 msk salt ½ mst strösocker 1 tsk malen vitpeppar 3 msk finhackad eller pressad vitlök 3 msk torkad röd paprika eller en hel färsk 4 msk paprikapulver 1 msk chilipulver ½ msk rökt paprikapulver 1 ½ tsk malen kummin ½ dl vatten Manges Hot sauce. 10 st röda chillifrukter 2 dl vitvinsvinäger 2 dl vatten 2 st vitlöksklyftor 1 msk mörkt socker Ev lite majsstärkelse Instruktioner Börja med att blötlägga lammfjälstret i minst 1 timme i kallt vatten. 5 meter lammfjälster