Sedan jag var på korvevenemanget på Smaklust har jag varit vansinnigt sugen på att göra korv. Och så köpte jag boken Charcuterie och vill testa ungefär alla recept som finns i den, så gårdagen ägnades självklart åt korvtillverkning med recept från ovan nämnda bok
Det finns ett fåtal platser kvar till en ettårig yrkeshögskoleutbildning där man kan lära sig bla att göra sin egen korv, tillverka ost och lära sig röka fisk
Skär korven i skivor. Toppa med korven. 300 g god korv, t ex rå italiensk Salsiccia (egentligen ska det vara rökt men rå Morteaukorv). 17-åringen smakade lätt skeptiskt på gratängen, förklarade att korven var god. 300 g god korv, t ex rå italiensk Salsiccia (egentligen ska det vara rökt men rå Morteaukorv)
) Inspirerad av vår bloggträff och temat för den dagen så har Håkan gått och slipat på en idé till ny kryddning på en korv och idag såg den Indiska korven dagens ljus
Efter lite provsmakning så föll valet på den mildaste av dom tre, dels för att den skulle passa alla i sällskapet med också för att den rökta chilismaken skulle gå fint till resten av ingredienserna
300 g korv med smak av rökt paprika och chili 200 g champinjoner 1 gul lök 1 klyfta vitlök 500 g linguine (eller annan pasta) 2 dl grädde 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen 100 g parmesanost, riven salt 4 ägg
Grovmald senap, äpple och purjolök ger en smak som passar lika bra till en god, grillad korv som till varmrökt lax - eller då, som i vårt fall, rökt makrill
En korv med griskött, kryddad med spiskummin, oregano, chili, rökt paprika. En argentinsk chorizo med en blandning av biff och gris, kryddad med rökt paprika och vitlök, rött vin som vätska
Man kan köpa både den vanliga varianten och en med mindre salt, rå eller rökt. Korven heter verkligen ”Maltesisk korv” och är kryddad med koriander, vitlök och persilja