Räkor Pil Pil, friterad kolja med cremoli och kungskrabbetapas med örtsås och rökt paprika. Lättrostad baguette med kungskrabba, örtsås och rökt paprika
Knaperatekt rökt sidfläsk och gärna från Vindelns rökeri är otroligt gott till fiskrätter och blir liksom en extra liten krydddetalj som ger rätten lite lyxkänsla
600 g skinn- och benfri filé av torsk, kolja, gös, abborre eller annan fast vit fisk. 1/2 tsk rökt paprikapulver. 600 g skinn- och benfri filé av torsk, kolja, gös, abborre eller annan fast vit fisk. 1 äggula 1/2 tsk rökt paprikapulver
Och så blev det en gnutta rökt lax över. Till lördagens sushilagande inhandlades en stycke koljafilé à 370 gram varav 70 gram användes. Nåt blött med fisk som man äter med sked 300 g kolja eller liknande en burk rökta musslor nån skiva rökt lax 150 g fänkål 150 g purjolök några vitlöksklyftor lite olja 1 liter fiskbuljong 2 msk vinäger av nån trevlig sort, idag blev det äppelcidervinäger skal och saft från en apelsin lite salt 100 g körsbärstomater 70 g spenat några överblivna sparrisar en näve limebasilika. 300 g kolja
Rökt och gravad äter jag den gärna, men det är verkligen något helt annat. Till kvällens middag var jag dessutom ute efter kolja eller sej, men kom ironiskt nog hem med lax
Har man tur att få tag i rökt torsk eller kolja ger det en fin smakbrytning i den milda soppan. Varmrökt lax går också bra, och naturligtvis rökt böckling
Lägg rökt lax i en sträng i mitten på formen. kolja och lax. 100 g kallrökt lax. Sätt ugnen på 175 C°. Lägg fisken i bitar i matberedaren med kniven monterad