Skär köttet i strimlor och skala och riv pepparroten. Lägg några ihopslingrade köttstrimlor på varje snitt och precis innan servering så sätter du dit en liten rosmarinkvist
Tunnbröd med röktkött och pepparrot1 mjukt tunnbröd [ca 30 cm] smör, att bre på brödet 150-200 g rökthästkött (hamburgerkött) 1 dl crème fraîche 3 msk färsk pepparrot, finriven lite hackad persilja och gräslök salt peppar
Allt kallskuret kött såsom tjälknöl, rostbiff, röktkött, saltrulle, långlagat griskött etc etc blir vansinnigt gott till en buffé med exotiska frukter, goda ostar och sallader av olika slag
Mal köttet tillsammans med späck, vitlök och lök ner i en skål. Rökt vildsvinskorv 2 stycken korvar. 500 g vildsvinskött. / Anki och Håkan Rökt vildsvinskorv 2 stycken korvar. 500 g vildsvinskött. Lägg svinfjälsterna i blöt i kallt vatten i ca 1 timme Mal köttet tillsammans med späck, vitlök och lök ner i en skål
Skär tunna skivor av renhjärtat eller nåt annat gott röktkött. Hjärtat är en väldigt mör och god bit på renen, det här rökta köpte jag på Jamtli’s Julmarknad av Fjällgrens Vilt i Mittådalen
Laxen är klar när du kan lossa köttet från skinnet. Lägg rökspån och enkvistar i blöt i minst 20 min. Blanda kryddorna till laxen och krydda laxen rikligt
Sedan åkte jag iväg och tränade medans köttet bekantade sig med kryddorna i kylskåpet. Senare på eftermiddagen kördes köttet först genom köttkvarnens största hålskiva
Blanda nitritsalt och socker och strö jämnt över köttsidan. Sprid svartpeppar över köttet. Riv bladen från timjan och fördela över köttet tillsammans med den finhackade vitlöken och rosmarinen
Däremot skötte han som vanligt temperaturhållning och ventilmeckning med bravur. Då hade köttet börjat krypa upp på benen vilket man kan se på bilden nedanför