Rökt fläsk vinäger recept

Stekt Fläsk med Löksås

Stekt Fläsk med Löksås

Anledningen till det är det fantastiskt fina kött som finns där, både de rökta produkterna och det färska direkt från slaktaren
Tips på potatistillbehör till grillat

Tips på potatistillbehör till grillat

Skär fläsket i små bitar och stek det knaprigt. Häll på vinäger och vänd runt. Potatis med smakrik fyllning6 stora potatisar350 g champinjoner3 vitlöksklyftor8 tunna skivor röktfläsk eller bacon100 g smör1 dl grädde1 knippe gräslöknågra nävar riven ostsalt och peppar1. 4 msk olivolja2 msk balsamvinäger2 tsk fransk senapsvartpepparsalten ordentlig nypa sockerKoka potatisen och låt kallna. Potatisklyftor med feta och timjan4 port800 g potatisoljasaltsvartpeppar1 tsk timjan0,5 dl balsamvinäger200 g fetafärsk timjanGör klyftor av potatisen, på med olja, timjan, peppar och salt. 8 tunna skivor röktfläsk eller bacon
Grillad sötpotatis m. het örtolja (Roasted sweet potatoes )

Grillad sötpotatis m. het örtolja (Roasted sweet potatoes )

Grillad sötpotatis med mynta, chili & rökt vitlök. Köttet är bara grillskiva av fläsk som var färdigkryddad med grillkrydda från affären, jag har bara stekt på köttet, låtit den vila en stund och sedan skurit upp den i tunnare skivor till
Carbonade alla fiamminga ( Flamländsk köttgryta)

Carbonade alla fiamminga ( Flamländsk köttgryta)

Varva nu först lök, kött och fläsk, häll till sist över skyn med öl, vinäger och kryddorna. Smält smör i en stekpanna och stek fläsktärningarna vackert gyllenfärgade, ta upp fläsket och lägg åt sidan, låt fettet vara kvar i stekpannan
Rödvinbrässerat högrev.

Rödvinbrässerat högrev.

Skär bacon eller fläsk i lite mindre bitar & stek knaprigt, låt rinna av på ett papper. Låt de små lökarna & några fläskbitar bubbla med i såsen en liten stund
Bouef Bourguignon

Bouef Bourguignon

Bouef Bourguignon9-10 hg älgkött150g röktsidfläsk1 stor lök250g champinjoner3 morötter10-12 steklökar2-3 klyftor vitlök8 dl buljong6 dl rödvin2 msk tomatpurépersiljasalt och nymalen svart eller vitpeppar(ett stänk vinäger om det behövs mera syra)olja/smörmaizena till redning 1. Bryn fläsk, svamp och steklök och tillsätt det i grytan tillsammans med morötterna i bitar och låt allt puttra på svag värme tills köttet är riktigt mört och grönsakerna riktigt mjuka i ca 1 timme till. 150g röktsidfläsk
Rödkål

Rödkål

Röktfläsk används mycket i Tysk surkål, så det tyckte jag blev en passande ingrediens även i min rödkål