Rökt anka recept

Smørrebrød - Rød Aalborg, Per Henriksen, Rökt anka och röd sallad | Recept ICA.se

Smørrebrød - Rød Aalborg, Per Henriksen, Rökt anka och röd sallad | Recept ICA.se

1 Röd Aalborg 1 skiva surdegsbröd smör till brödet 2 skivor rökt lax 40 g kaviar 50 g laxtartar 1 dillkvist 1 äggskal av plast 1/2 cl iskall Rød Aalborg Laxtartar 150 g rå lax 2 msk crème fraiche 2 msk stark dijonsenap 2 msk citronsaft 1 hackad färsk dragonkvist salt och peppar Per Henriksen 1/2 skiva rågbröd smör till brödet 1 1/2 hårdkokt ägg 4 tomatskivor 4 gurkskivor 1 msk hackad lök 1 msk kryddmajonnäs 1 äggula 1 äggskal av plast 1 citronklyfta Kryddmajonnäs 2 äggulor 1 tsk salt 1 msk matättika 1 tsk HP-sås 1 tsk worcestershiresås 1 tsk dijonsenap 1 tsk soja 1 tsk citronsaft salt och peppar 2 msk crème fraiche Röktanka och röd sallad 1/2 rökt ankbröst 1/2 skiva rågbröd smör till brödet 1 msk röd sallad 1 msk krasse Röd sallad 250 g vitkål 250 g purjolök 250 g inlagda rödbetor 250 g kryddmajonnäs Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rökt vildandbröst

Rökt vildandbröst

Det blev tryffelrisotto med rökt vildandsbröst och grönsallad. Tryfflerisotto Duktig skvätt olivolja 2-3 schalottenlökar 4 dl aborioris 2,5 dl valfritt vittjut Salt och peppar Tryffel (svamp, pasta eller både och som i det här fallet) 8 dl hönsbuljong (eller om det finns någon annan trevlig buljong av ätbar fågel som till exempel anka) Rejält med parmesan och smör (2,5 dl respektive 30 gram om du fegar, på restaurang får du definitivt mer smör)
Kvack, kvack sa ankan

Kvack, kvack sa ankan

 Anka är ett mångsidigt och väldigt smakrikt kött som jag gillar hemskt mycket att använda.  Köp gärna en hel anka, använd då både bröst och lår, koka en buljong av benen
Rosastekt ankbröst med körsbärssås

Rosastekt ankbröst med körsbärssås

Anka är en riktig festfågel med mörkt och smakrikt kött. För att göra ankan ännu festligare serveras den här med en smakrik körsbärssås
Signature, Awesome, and Fusion Bao

Signature, Awesome, and Fusion Bao

Baoen toppades slutligen med rivna flarn av gravad rökt äggula. Näst ut, ”Awesome bao”, byggdes runt en sous videanka, som hastigt doppats i Tosa joyu (en hemgjord sojasås) och placerades i bröden med misomajonnäs, sallad, salladslök, chili och rödbetsgroddar
Intervju med Mr Ghee

Intervju med Mr Ghee

Med argentinska Rödräkor, hummer, grön musslor, spansk saffran, bläckfisk, ärtor, rökt paprika , ancho chili

God Jul och God Fortsättning!

s kallrökta lax med pepparrotscrème fraiche. De som ville tog det lugnt i soffan framför "Kalle Ankas julafton"
LCHF i Frankrike

LCHF i Frankrike

Annars kan jag rekommendera en enkel sallad på rökt ankbröst, valnötter och tryffelvinegrette. Så i stället för att äta mycket gåslever åt jag anka i alla dess former
Ankbröst med äpelsallad & dijonsenap

Ankbröst med äpelsallad & dijonsenap

Vill man inte göra ankan själv så kan man om man har tur ibland hitta rökta ankbröst som också passar bra med salladen men nu för tiden kan man hitta frysta ankbröst i de flesta butiker
Säsongens sista skörd

Säsongens sista skörd

Röktanka, soja och honung. Nej, det var ingen felskrivning. Idag har jag skördat jordärtskockor till kvällens middag och det var förmodligen sista gången för den här säsongen
Franskt i bistron

Franskt i bistron

Till varmrätt hade jag velat testa på att tillaga anka, confiterad anka närmare bestämt, men i min matbutik jag brukar handla i fann jag ingen anka så det blev till att tänka om
Salade Campagnarde

Salade Campagnarde

Första måltiden på plats tillbaka (äntligen) på fransk mark blev en efterlängtad Salade Campagnarde med bland annat röktanka och valnötter på
Köket jubilerar

Köket jubilerar

Vi hade svartkål i risotto, björnbär i en sås till anka och när vi fick veta att vi hamnat på "Book a table"´s lista över Sveriges bästa 40 matbloggar, fanns det ingen gräns på jublet i vårt kök