Det blev tryffelrisotto med rökt vildandsbröst och grönsallad. Tryfflerisotto Duktig skvätt olivolja 2-3 schalottenlökar 4 dl aborioris 2,5 dl valfritt vittjut Salt och peppar Tryffel (svamp, pasta eller både och som i det här fallet) 8 dl hönsbuljong (eller om det finns någon annan trevlig buljong av ätbar fågel som till exempel anka) Rejält med parmesan och smör (2,5 dl respektive 30 gram om du fegar, på restaurang får du definitivt mer smör)
Anka är ett mångsidigt och väldigt smakrikt kött som jag gillar hemskt mycket att använda. Köp gärna en hel anka, använd då både bröst och lår, koka en buljong av benen
Rökt tofu med hollandaise, gräslök och dill. Ärligt talat, kan ni föreställa er en jul utan julklappar, julgran, Kalle Anka eller Karl Bertil Jonssons jul
Baoen toppades slutligen med rivna flarn av gravad rökt äggula. Näst ut, ”Awesome bao”, byggdes runt en sous videanka, som hastigt doppats i Tosa joyu (en hemgjord sojasås) och placerades i bröden med misomajonnäs, sallad, salladslök, chili och rödbetsgroddar
Annars kan jag rekommendera en enkel sallad på rökt ankbröst, valnötter och tryffelvinegrette. Så i stället för att äta mycket gåslever åt jag anka i alla dess former
Vill man inte göra ankan själv så kan man om man har tur ibland hitta rökta ankbröst som också passar bra med salladen men nu för tiden kan man hitta frysta ankbröst i de flesta butiker
Röktanka, soja och honung. Nej, det var ingen felskrivning. Idag har jag skördat jordärtskockor till kvällens middag och det var förmodligen sista gången för den här säsongen
Till varmrätt hade jag velat testa på att tillaga anka, confiterad anka närmare bestämt, men i min matbutik jag brukar handla i fann jag ingen anka så det blev till att tänka om
Vi hade svartkål i risotto, björnbär i en sås till anka och när vi fick veta att vi hamnat på "Book a table"´s lista över Sveriges bästa 40 matbloggar, fanns det ingen gräns på jublet i vårt kök