Lax igen. Lax är tacksamt att krydda så välj smaker du gillar. Vi börjar med salladen för den gör du i förväg så att den är klar att servera till laxen
De odlar sin egen regnbågslax i stora kassar i Bolmen som de sen säljer. Vi köpte med oss tre olika sorter av den galet goda varmrökta laxen, som röks i specialgjorda ugnar, med olika smaksättningar
Rökiglaxfilé på tomatbädd. Smarrig omelett är perfekt fastemat, kolla in detta lax recept. Stek på ett ägg med lite kryddor och servera med sallad och lax, kan det bli bättre
Ingredienser 300 g mjölig potatis ¾ dl lätt-crème fraiche 50 g varmrökt fisk i bitar, t ex lax 1 strimlad salladslök 1 tsk pressad citron salt och peppar 2 bitar sejfilé à 150 g 1 knippa hackad färsk dill ½ msk smör/olja Servera med
torskkräftstjärtaräggströbröddillsalt & pepparpankocharlottenlöklakritsstångsocker & vinägerjordärtskockaegenslagen majonnäsrökt laxsikromMixa torsken och kräftstjärtarna till en smidig färs
Vill du göra en vegetarisk version tillsätter du bara mer grönsaker och tar bort laxen. Laxen går självklart att ersätta med annan fisk såsom torsk, kummel, sej
Du kan välja en mildare smaksättning med bara citron – jag använde min emulsion till en rådjurssadel och ville ha den lätt rökiga smaken med viss hetta som komplement till min rätt