Den absolut godaste rödvinssåsen jag vet. Späd så med vatten vin, fond, soja och balsamvinäger. 6 port2 shalottenlök2 msk smör2 msk sockersvartpeppar3 dl vatten2 msk kalvfond5 dl rött vin2 msk soja2 msk balsamvinäger2 msk maizenaHacka löken och fräs den i smöret. 5 dl rött vin. 2 msk balsamvinäger
Tillsätt vin, resten av löken, vitpepparkorn och lagerblad. Sila, smaka av med salt och blanka av med en klick smör Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 4256 3 dl gott rödvin
Min sambo och jag lagade mat och vi gjorde lammracks med en rödvinssås med smak av rosmarin. 3 dl rödvin. Blanda vin, kalvfond, socker och rosmarin i en kastrull och koka ihop i ca 30 minuter. 3 dl rödvin
Rödvinssås är en fantastisk sås som passar utmärkt till en grillad köttbit, fläsk som nöt. Detta är ett recept på en ganska tunn rödvinsås, med lite go pepparsmak som jag hittat på nätet
Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar ca 5 min. 2½ dl rödvin. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 schalottenlökar 2½ dl rödvin 2 dl vatten 4 msk kalvfond 1 msk tomatpuré 1 krm vitpeppar 1 msk majsstärkelse 100 g Arla® Svenskt Smör
I min rödvinssås använder jag som sagt min egna köttbuljong men du kan givetvis även använda en annan buljong, men jag rekommenderar att du isåfall använder en riktig buljong som är gjorda på riktiga råvaror utan kemiska tillsatser