1,2 kg högrev1 medelstor gul lök2 - 4 vitlöksklyftor, beroende på storlek - jag tog 4 stora2 medelstora morötter1 medelstor palsternacka1 persiljerot5 färska, urkärnade dadlar1 flaska rödvin2 dl vatten½ dl fond - jag blandade oxfond och viltfond8 hela svartpepparkorn1 kanelstångsmör/olja/ghiev redningSkala lök och rotfrukter, och grovtärna dem
Rödvinssås. 3 dl viltfond. Rödvinssås1 schalottenlök, hackad svål från fläsk, till stekning 0,25 rödbeta (en liten bit för färgen) 4 dl rödvin 3 dl viltfond 4 kvistar timjan salt peppar 1 msk smör
Som huvudrätt serveras en hjortstek med rödvinssås, murkelstuvning och ugnsrostade rotfrukter som mandelpotatis med palsternacka och persiljerot och röd lök tillsammans med lingongelé
Blanda vatten, viltfond, rödvin, sirap, enbär och timjan i en kastrull och koka upp. 3 msk viltfond. Rör ut potatismjölet i lite vatten och red av såsen
Rör därefter försiktigt ner hjortronsylt och viltfond. Rödvinssås med hjortron och portvin är ett bra val för dig som är på jakt efter en mer exotisk och söt smak än den klassiska varianten