Rödvinssås viltfond recept

Högrev, stekt i gryta och med mustig rödvinssås

Högrev, stekt i gryta och med mustig rödvinssås

1,2 kg högrev1 medelstor gul lök2 - 4 vitlöksklyftor, beroende på storlek - jag tog 4 stora2 medelstora morötter1 medelstor palsternacka1 persiljerot5 färska, urkärnade dadlar1 flaska rödvin2 dl vatten½ dl fond - jag blandade oxfond och viltfond8 hela svartpepparkorn1 kanelstångsmör/olja/ghiev redningSkala lök och rotfrukter, och grovtärna dem
Dovhjortsfilé med rotfruktspuré och rödvinssås

Dovhjortsfilé med rotfruktspuré och rödvinssås

13 dl kalvfond (eller hemmagjord viltfond). 1Rödvinssås puts från köttet 1 schalottenlök, hackad 1 morot, i slantar 1 tsk socker 1 msk smör 5 dl rödvin 3 dl kalvfond (eller hemmagjord viltfond) 3 kvistar färsk timjan 1 krm salt 1 krm svartpeppar ev. 1Servering nypon, inlagda svartvinbärsgeléRödvinssås
Rådjursfilé med potatiskroketter och örtsmör

Rådjursfilé med potatiskroketter och örtsmör

Rödvinssås. 3 dl viltfond. Rödvinssås1 schalottenlök, hackad svål från fläsk, till stekning 0,25 rödbeta (en liten bit för färgen) 4 dl rödvin 3 dl viltfond 4 kvistar timjan salt peppar 1 msk smör
Rödvinssås

Rödvinssås

Jag valde också att använda viltfond då jag gillar den smaken mer ( nästa gång blir det ekologisk oxfond som man kan köpa i butik)
Rödvinssås med viltsmak

Rödvinssås med viltsmak

Blanda vatten, viltfond, rödvin, sirap, enbär och timjan i en kastrull och koka upp. 3 msk viltfond. Rör ut potatismjölet i lite vatten och red av såsen

Rödvinssås med hjortron och portvin

Rör därefter försiktigt ner hjortronsylt och viltfond. Rödvinssås med hjortron och portvin är ett bra val för dig som är på jakt efter en mer exotisk och söt smak än den klassiska varianten