Vi gillar sås av "sky"-typ, gärna med rödvin. Sky för 4-6 personer. Servera skyn till en köttbit och vitlöksrostad potatis (vi mixade 2 vitlöksklyftor med ½ dl olivolja, vände drygt ett ½ kg små, halverade mandelpotatisar i olja och bakade dem 30-40 minuter i ugnen på 175 grader). Sky för 4-6 personer
Vispa ut skyn med lite vatten som används till såsen. Rödvinssås. Gör en bottenredning, smält smör och tillsätt mjöl, häll på skyn ifrån steken, vin och grädde, vispa hela tiden, lägg buljongtärningarna, fortsätt vispa, tillsätt cayenpeppar, smaka av
Lite ben, puts och diverse kött från lamm som inte kan användas annat än till fond hade lagts i den lilla barnkokarkitteln i gjutjärn och fräste nu i högan sky och skulle snart få utgöra huvudrollen i det som skulle bli rödvinssåsen
Spara skyn. Rödvinssås. Rödvinssås. Rödvinssåsen får reducera tills den börjar tjockna, då tillsätter du kalvfond och låter såsen koka ihop ytterligare
Ha i krossade tomaterna, buljongtärning , röttvin, madeira och skyn från kycklingen som blivit i ugnenen, koka samman lite och dela kycklingen i minder bitar ta kort ben jag hade i lite av skinet det ger god smak (det kan man ju ta bort när koket är klart
Kvar i stekpannan blir en fin sky, denna kan man blanda i såsen om man vill. . Igår, nyårsafton, är väl en av de dagar på året man verkligen unnar sig något alldeles extra
Rödvinssås. Kött och sky – Detta behöver du. fläskytterfilé. Gnid in fläskytterfilén med kryddblandningen. Häll resten av stek/rödvinsskyn i en såspanna och ställ åt