Rödvinssås skinka recept

Rådjursstek med rödvinssås och mos

Rådjursstek med rödvinssås och mos

Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Oxfilé Wellington, serveras med rödvinssås

Oxfilé Wellington, serveras med rödvinssås

Finstrimla skinkan. Rödvinssås. Tillsätt skinka och champinjoner och låt puttra sakta i ca 5 min. 100 g rökt skinka. Rödvinssås 0,5 morot 0,5 palsternacka 1 rödlök, liten 1 lagerblad 1 kvist timjan 5 vitpepparkorn 2 msk tomatpuré 0,5 flaska rött vin 1 tärning köttbuljong 1 tärning hönsbuljong 4 dl vatten smör
, efter smak brunt farinsocker
, efter smak salt, efter smak vitpeppar, efter smak. Duxellesmassan 0,5 gul lök 100 g rökt skinka 150 g champinjoner 3 msk smör 2 tsk tomatpuré 1,5 krm svartpeppar, nymald 0,5 tsk salt oxfond
Fläskschnitzel med rödvinssås

Fläskschnitzel med rödvinssås

skivad skinka av skinkinnanlår. Servera schnitzlarna med klyftpotatisen, rödvinssåsen, grönsakerna samt citronklyftor

Örtbakad Lammfilé med rödvinssås, gratinerat potatismos med västerbottensost & Sparrisknyten

Dela sparrisen i fyra knippen, linda en skiva skinka kring varje knippe. Men först ska receptet väljas ut och som svensk finalist tävla inför en jury i en deltävling i Paris… Jag valde att komponera min huvudrätt till Organic Cabernet sauvignon carmenere, ett ekologiskt vin som passar till lamm och nöt, eftersom vinet är ekologiskt har jag valt att köra i samma spår med lokalproducerat ekologiskt lammkött, ägg från hönorna på min brors gård och resten inköpt på saluhall, allt självfallet ekologiskt, rödvinssåsen gjordes även den på samma vin så smakerna gifter sig perfekt
Parmafylld kycklingfilé med rödvinssås med brynt smörslungad potatis

Parmafylld kycklingfilé med rödvinssås med brynt smörslungad potatis

eller serrano skinka. 4 port 800 g kycklingfilé 2 msk smör 1 tsk salt 2 krm peppar 100 g parma eller serrano skinka 1 knippe färsk basilika 1 ask små tomater Rödvinssås 2 scharlottenlökar 1 vitlöksklyfta 1 tsk strösocker 1 msk olja 3 dl rödvin 1 dl vatten 4 msk kalvfond 2 tsk
Fylld fläskfilé på två olika vis

Fylld fläskfilé på två olika vis

Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilé med gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
Nyårsafton 2011

Nyårsafton 2011

Till köttet serverades en fräsch sallad med bland annat grantäppel och valnötter i  samt krämig potatisgratäng, focaccia och en ljuvlig rödvinssås smaksatt med både chili och mörk choklad
Nyårsmeny för 19 smartpoints

Nyårsmeny för 19 smartpoints

Lufttorkad skinka med gräslök och senapsfraiche (5 sp). Pepparbiff med rödvinssås och hasselbackspotatis (10sp)
Påskbuffé

Påskbuffé

Till varmrätt hade mamma gjort rostbiff som serverades med potatisgratäng, rödvinssås, syltlök och rostad lök
Köttfärsfyllda skinkrullar

Köttfärsfyllda skinkrullar

Alt rödvinssås eller annan sort som du gillar. Blanda allt utom skinkan till en smet. Fördela smeten på skinkan och rulla ihop till rullar
Nyårsfirande aningen före

Nyårsfirande aningen före

Lägg ut skinkan och strö över de färska kryddorna.  Rulla den i örtkryddorna och rulla in köttet i skinkan
God fortsättning på er alla!

God fortsättning på er alla!

Till detta serverades potatis- och jordärtskocksgratäng, små grönsaksknyten samt rödvinssås (som dock inte hade hunnit komma på tallriken vid fototagning)
Fläskschnitzel

Fläskschnitzel

Fortsätt med rödvinssås. skivad skinka av skinkinnanlår. Servera schnitzlarna med klyftpotatisen, rödvinssåsen, grönsakerna samt citronklyftor

Viktprojektet Vecka 27

"restaurang " fläskfile med rödvinssås och stekta grönsaker. 2 bitar Serrano skinka och 1 babybell ost Middag