Vispa ner en klick philadelphiaost och smaka av med salt och peppar. Snart är det nyårsafton också, och varför inte bjuda dina gäster på en god rödvinssås till en god bit kött
Till köttet serverades en fräsch sallad med bland annat grantäppel och valnötter i samt krämig potatisgratäng, focaccia och en ljuvlig rödvinssås smaksatt med både chili och mörk choklad
Till detta serverades potatis- och jordärtskocksgratäng, små grönsaksknyten samt rödvinssås (som dock inte hade hunnit komma på tallriken vid fototagning)
Nyårsmenyn år 2010/2011Lax & räkkrustader till förrättÄlgfilé medUgnsbakad örtpotatis& rödvinssås och sallad till varmrättTill efterrätt en supersmaskigDulche de leche parfaitÅrets bordsdekoration till nyårsmiddagen gick i vitt. Smula ner en sockerkaka i mixern(köpt går bra)blanda ner 100 g Philadelphiaost och kör tills du får en fast deg att rulla bollar avRulla till lagom stora portionsbollar (ca 30 stycken av 1 sockerkaka)Smält blockchoklad i mikron, doppa med hjälp av en gaffel, lägg på bakplåtspapper och pynta
Det som bjöds på till huvudrätt var alltså ugnsstekt ankbröst serverat med potatistoppar, baconinlindad sparris, smörstekt scharlottenlök samt rödvinssås
Lägg i matberedaren och mixa på högsta fart tillsammans med Philadelphiaosten och kryddorna. ”Lyxade till det” med en rödvinssås…ja – o lite mer också, förståss
Hacka valnötterna och blanda med Philadelphiaosten. 150 g Philadelphiaost. 1. Skala och skär selleri och potatis i bitar och koka dem i lättsaltat vatten