Salta och peppra samt tillsätt persilja och rosmarin. Målet var att bjuda några vänner på en rejäl lördagslunch med stek, rödvinssås och ett potatismos
Finhacka persiljan och mortla ihop med salt och vitlökspeppar. Med ett gott och välkryddat potatis- och palsternacksmos och rödvinssås därtill blir det en god helgmiddag
gärna några kvistar persilja. Även den ger viss sötma och fyllighet, men använd aldrig socker eller balsamvinäger i en äkta rödvinssås – det blir vare sig bra eller är “rätt”, vitsen är att det starka reducerandet ska plocka fram alla smaker och erforderlig sötma
3 msk hackad persilja. Lägg köttet på ett fat och gnid in det med kryddor. Stick in en köttermometer. Sätt in fatet i den uppvärmda ugnen och stek köttet tills innertemperaturen är 60 grader
Tillsätt resten av smöret i grytan och stek potatisen på hög värme i några minuter tillsammans med två stötta vitlöksklyftor, salt, peppar och persilja