Koka upp rödvin, vatten, fond, grovhackade oliver och vitlök samt en färsk rosmarinkvist. Torskrygg i rödvinssås med oliver och färsk rosmarin (3-4 pers). 1 dl svarta oliver utan kärnor. Torskrygg i rödvinssås med oliver och färsk rosmarin (3-4 pers). 3 vitlöksklyftor 1 dl svarta oliver utan kärnor
Till köttet serverades en fräsch sallad med bland annat grantäppel och valnötter i samt krämig potatisgratäng, focaccia och en ljuvlig rödvinssås smaksatt med både chili och mörk choklad
Efter förrätten cyklade vi hem och hem till oss kom tre par och vi bjöd på Fläskfilé med kryddig marinad och till det Leilas potatis- och kantarellgratäng samt rödvinssås
Till det en riktigt nerkokt rödvinssås och en mandelpotatisgratäng med trattkantareller. Oliver fick massor av nya leksaker att stöka ner sitt nya rum med
Till det körde jag friterad sötpotatis pommes, hemmagjort café de paris smör, rödvinssås, lite bea (okej kanske lite överflödigt), ugnsrostade tomater, picklad rödlök och färsk timjan
Ryggbiff med kålrotspure, rösti, svamp, friterad svartrot och rödvinssås. Här kommer bilder från detta, och lite häst och några på lilla Amanda och Oliver när jag passade dom för några veckor sedan innan jag blev sjuk
Hacka oliverna grovt. Efter att jag chattat med kocken som gör dem på Pocket fick jag tillslut en krispig och söt lök som jag serverade till lammfilé med rödvinssås
Eller med ris och en god rödvinssås till. 2 st kycklingfiléer1 pkt bacon1 dl soltorkade tomater1/2 pkt fetaost1 dl oliverDela kycklingfiléerna så det blir som en över -och en underdel (skär ej igenom)Hacka soltorkade tomaterna, oliverna och smula sönder fetaostenLägg emellan filésidorna, salta o peppraLinda baconskivorna runt filéen och fäst den sista tampen med en tandpetareBryn filéerna i panna så de får färgStäll in i ugnen i ca 17 minKLART. 1 dl oliver