Dock inte alltför mätt för att göra en utläggning om rödvinssås. Inför mitt såskok provianterade jag rödvin på Systemet, och tjejen jag fick hjälp av sa att man kan ha i stort sett vilket rödvin som helst när man gör rödvinssås, man behöver inte alls punga ut med pengar på något dyrare vin
I min rödvinssås använder jag som sagt min egna köttbuljong men du kan givetvis även använda en annan buljong, men jag rekommenderar att du isåfall använder en riktig buljong som är gjorda på riktiga råvaror utan kemiska tillsatser
Jag tänkte dock att vi firar in mitt nya liv som bokföringsproffs med en finfin rödvinssås som jag gjorde till påskhelgens svamp och nötstek (som har blivit en riktig högtidsfavorit hemma hos mig)
1 palsternacka eller morot. 1 palsternacka eller morot. Det är förvånansvärt sällan jag gör den här såsen, kanske beror det lite på att man ska hålla på och sila mellan två kastruller och en massa disk är ju liksom jobbigt, men ibland blir jag väldigt sugen ändå
1 morot. Skär grönsaker och bacon grovt och stek i stekpanna eller kastrull tills det fått fin färg. Tillsätt tomatpurén mot slutet och låt fräsa en stund till och bli riktigt rostat
Testa gärna denna rödvinssås till en god köttbit, så himla god. Rödvinssås till 4 portioner. 0,5 rödlök1 morot2 skivor bacon1 msk chilisås0,5 msk brunt farinsocker2 dl rött vin1 lagerbladca 5 kvistar timjan1 msk balsamvinäger2 dl köttbuljonglite maizena till redningSkala och skär morot och rödlök i grova bitar. 1 morot