Rödvinssås. Gnid in med citronsaften, salta och peppra rejält runtom. Lägg steken på en långpanna med skalade grönsaker skurna i bitar och kryddor runtom
sambal oelek (hett) Rött vin (mustig och lyxig) Balsamicovinäger (bra till rödvinssås) Färska örter (alltid en smakförhöjare) Soya (sälta & färg) Kapris (sälta och syra, god till fisk) Tomatpuré (rund mild smak) Plommon (sötma, passar bra till fläskkött) Mango chutney (sötsur hetta) Grädde (rund, len smak) Cremé fraiche (rund, syrlig smak) Etc etc… Det finns oändliga smaksättare, men dessa är mina favoriter
Låt sardellerna rinna av. Lägg allt i kallt vatten, svartrötterna i vatten med lite citronjuice så att de inte mörknar, om det ska stå i kylskåp till nästa dag
Nästa gång du gör en rödvinssås så prova att. Idag så fick jag praktisera på köttavdeningen i butiken, kan vara bland det roligste som finns att jobba med schyssta råvaror bakom manuelladisken, som jag skrivit tidigare är ju jag rätt knäpp