Jag tänkte dock att vi firar in mitt nya liv som bokföringsproffs med en finfin rödvinssås som jag gjorde till påskhelgens svamp och nötstek (som har blivit en riktig högtidsfavorit hemma hos mig)
italiensk mat,. Rödvinssås 5 dl rödvin1/2 dl kalvfond1 rödlök4 timjankvistar 5 vitpepparkorn2 lagerbladKoka upp alltsammans i en kastrull och låt sjuda på medelvärme tills såsen reducerat tills den börjar tjockna
Idag fick det bli italienskt tema på middagen. Till detta rödvinssås och hemlagad pasta. Vid servering skär man upp filén och serverar den varm med pasta, rödvinssås, extra pesto och riven parmesan
Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilé med gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
Grillad oxfilé med kraftig rödvinssås & italiensk tarte. 0)Benedicte hade lagat en fantastisk italiensk tarte med bland annat potatis, kronärtskocka & getost till huvudrätt
Gårdagkvällens mat var klassisk men ändå så god beroende på haricovertssalladen [haricoverts tillsammans med lite röd lök och mozzarella och så en dressing bestående av olivolja, massor av italiensk salladskrydda, en liten skvätt vitvinsvinäger och pyttelite socker är sannerligen gott], rödvinssås och så klart min nya crave krämig balsamico
Efter plockmatskvällen hade jag kvar lite ankleverpaté och lite lardo (saltat och lagrat italienskt fett) och bestämde mig för att göra ankleverspäckad lardolindad entrecôte med rödvinssås, sockerärter och pressad potatis
Rödvinssås. I år velade vi fram och tillbaka och landade tillslut på italienskt tema. Rödvinssås. Vi lade inte ner någon tid på utklädning i år tyvärr, utan körde på italiensk maskeradbal och ögonmasker
Till varmrätt blev det tournedos med rödvinssås, picklad rödlök och blomkålspuré. Till förrätt serverades olika delikatesser som rökt italiensk skinka, fänkålssalami, kryddat fläskkött och vinerna fick helt andra smaker när man åt de olika delikatesserna
Micke stekte champinjoner med smör, soja och lite av löken från rödvinssåsen. Italiensk potatiskaka2,5 paket bacon5 st bakpotatisar, stora 1 msk maizena 200 gram parmesanost 2 msk basilika, färsk, finstrimlad 0,5 msk persilja0,5 msk dragon1 tsk timjan salt och pepparGör så här. Rödvinssås1 msk smör 0,5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl rött vin 0,5 msk kalvfond 1 krm torkad timjan 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 tsk strösocker0,5 dl creme fraiche1 dl gräddelite soja salt och pepparGör så härFräs lök och vitlök i lite smör i en kastrull
Jag lät mig inspireras av det fantastiska vinet vi köpte i Lyon i somras - en Crozes Hermitage (alternativt tips från Systemet längst ned) med underbar djup inlagd frukt och chokladton - och bestämde mig för att använda mina rominlagda fikon i rödvinssåskoket