Ät den gärna med potatisgratäng och rödvinssås. Här kommer en fransk lammstek där citron, örter och vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Enkel gräddsås eller rödvinssås. Fransk rostbiff. Om du vill använda skyn till sås är det viktigt att välja en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort
Rödvinsbrässerad högrev med potatismos, rödvinssås och ugnsrostade rotfrukter. Minimarängerna gjorde jag på fransk maräng och spritsade ut riktigt små maränger på en plåt
Käkar du den som här med en rödvinssås så lovar jag att hela familjen kommer bli frälsta över påsk. Fransk potatissallad med Ultuna Hav till kräftskivan
Av stekskyn blir det en underbar mustig rödvinssås. Lamm är gott inte bara till påsk och även om jag oftast gör mitt lamm med färska örter och citronskal på mer klassiskt franskt vis är det här ett gott mustigt alternativ, slow cooked lamm
För att få lite klass på det hela är vilt ett perfekt alternativ och i kombination med en fin öl har man ett smakfullt alternativ till den klassiska oxfilén med rödvinssås
Parmesanpanerade lammracks med potatismos och rödvinssås. Frusen fransk nougat parfait, dock utan jordgubbar och med karamelliserade hasselnötter och choklad istället, serverad med butterscotchsås