Häll på vin, vatten, fond och vinäger och låt det småkoka tills ca hälften återstår. Helstekt svensk oxfilé med en grym rödvinssås, smörslungade haricoverts, potatisgratäng med västerbottensost och ett parmachips
Häll på vin, vatten, fond, farinsockret, balsamvinäger och rosmarin. Smaka eventuellt av med mer kalvfond och red av med ljus maizena redning till önskad konsistens
Tillsätt kalvfond och låt såsen koka ihop ytterligare. Tidigare har jag gjort en rödvinssås med en massa ingredienser, igår gjorde jag den här varianten med färre ingredienser
Späd så med vatten vin, fond, soja och balsamvinäger. Den absolut godaste rödvinssåsen jag vet. 6 port2 shalottenlök2 msk smör2 msk sockersvartpeppar3 dl vatten2 msk kalvfond5 dl rött vin2 msk soja2 msk balsamvinäger2 msk maizenaHacka löken och fräs den i smöret. 2 msk kalvfond
Gör egen fond eller köp färdig på till exempel saluhallen. Du kan också använda koncentrerad fond eller buljongtärning, men då måste den spädas ut med vatten till önskad mängd
Låt sockret smälta något, och tillsätt vin och fond försiktigt. 5 dl kalvfond. Skala och skär löken i bitar och fräs den mjuk i en kastrull med 1 msk smör