Rödvinsmarinad. Koka upp vin tillsammans med socker, vanilj och kanelstång (använder du vaniljstång får du dela på den, skrapa ur fröna och tillsätta både frör och stång i lagen)
Till förrätt hade jag bjudit på ekrökta räkor med en bra aioli och lite rostat bröd samt ett glas Les fumées blanches, fantstiskt vitt vin som passar utmärkt till skaldjur
Rödvinsmarinad. ½ dl balsamvinäger. Skär fisken i lagom stora portionsbitar och låt dem ligga kallt i rödvinsmarinaden i minst 10 timmar före grillningen. 2 dl rött vin
1 dl rött vin. 1 ½ msk rödvinsvinäger. Blanda alla ingredienser. Pensla köttet och lägg ner i en påse. Häll över resten av marinaden och förslut påsen, så luftfritt som möjligt
Rödvinsmarinad. ½ dl balsamvinäger. Skär i lagom stora portionsbitar och låt dem ligga kallt i rödvinsmarinad i minst 10 timmar före grillning. 2 dl rött vin
Rådjursstek av baklår i rödvinsmarinad. Ett rejält mört och saftigt viltkött där faktiskt mannen i familjen tyckte att köttet var så gott så detta borde man dricka vin till ju