Rödvinsbräserad fransyska (4 port)1kg fransyska (bog, högrev el oxkind)salt och peppar1 msk olivolja + 1msk smör till stekning1 grovhackad gul lök1 grovhackad blekselleristjälk6 finhackade vitlöksklyftor1 msk tomature5 dl lantbuljong (eller köttbuljong)1 dl rött vin1 tsk stötta fänkålsfrön1 pkt finstrimlad baconPutsa köttet och dela det i 2-4 stora bitar, salta och peppra och bryn dem noga i hälften av oljan och smöret
Byt ut griskinderna mot till exempel högrev eller nötbog, det blir en god gryta det med. Rödvinsbräserade griskinder med salami 4 port. 800 g griskinder eller högrev eller bog av nötkött. / Anki och Håkan Rödvinsbräserade griskinder med salami 4 port 800 g griskinder eller högrev eller bog av nötkött
Rödvinsbräseradhögrev,. I söndags åt vi rödvins bräserad högrev som vi serverade med blomkålsmos smaksatt med pepparrot och en fantastiskt god röra av champinjoner, lök och bacon
Till förrätt hade vi blomkålssoppa och till varmrätt så bestämde jag inspirerad av maten på Rolfs kök att göra rödvinsbräseradhögrev (den rätt jag åt där var rödvinsbräserad oxkind)
Häromveckan gjorde jag en rödvinsbräserad oxkind med limesmetana och fänkålsmos. Det finns så mycket man kan göra med oädla delar och som ni vet är långkok min grej (här recept till exempelvis min balsamicobrända högrev i ugn) men nu blir det mycket annat
RödvinsbräseradHögrev,. Högrev från Rangers Valley i Australien. Lågtempad högrev. På Cirkus i Stockholm hölls igår den sjätte upplagan av Restauranggalan
Grundreceptet, som är från Coop, är på oxkind men vi hade högrev hemma vilket fungerar lika bra. Rödvinsbräseradhögrev med salami (4 port)800 g högrev1 tsk salt1 tsk nymalen svartpeppar1 msk matolja + 1 msk smör0,5 dl vatten1 grovhackad gul lök1 grovhackad blekselleri stjälk6 finhackade vitlöksklyftor1 msk tomatpuré1 msk vetemjöl5 dl ox- eller köttbuljong1 dl rött vin1 tsk stötta fänkålsfrön100 g finstrimlad italiensk salami (gärna med smak av fänkål)Putsa köttet från fett och senor. 800 g högrev
800 g oxkind eller bog eller högrev. Putsa köttet från fett och senor. Salta och peppra köttbitarna och bryn dem noga på alla sidor i hälften av oljan och smöret i en stekpanna