Rödspätta vitt vin recept

Fiskgratäng med rödspätta, vin och räkor

Fiskgratäng med rödspätta, vin och räkor

Häll över det vita vinet. 1 ½ dl vittvin. 1 ½ dl vittvin. En klassiker i lyxvariant. Susanna Tee i ”Stora fisk- och skaldjursboken” har gjort ett bra jobb
Rödspätta med gräddig räksås, citrongurka och potatismos med olivolja

Rödspätta med gräddig räksås, citrongurka och potatismos med olivolja

Häll på vinet och låt koka in. Rödspätta. Servera rödspättan med mos, gurka och skummig räksås. 600 g rödspättafilé. 12 dl torrt vittvin. 1Rödspätta600 g rödspättafilé olivolja salt peppar. 1Räksås400 g räkor med skal 1 gul lök (liten) 1 klyfta vitlök 2 dl torrt vittvin 3 dl vatten 3 dl vispgrädde 80 g smör salt
Vitvinsgratinerad rödspätta

Vitvinsgratinerad rödspätta

  400 g Rödspättafilé.   2 dl Vittvin.   2 msk Fiskfond (koncentrerad).   1 dl Vatten.   5 dl Grädde 40%.   50 g Schalottenlök
Rödspätta med heta musslor

Rödspätta med heta musslor

använd samma stekpanna som till spättan utan att rengöra imellan, ha i smöret och häll i de avrunna musslorna låt fräsa på hög värme ca ½min häll över vin och grädde och låt puttra ihop i ca 2-3 min krydda med salt, vitpeppar och chilipulvret. 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek , frysta går aldeles utmärkt). 1/4 dl vittvin. FISK 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek , frysta går aldeles utmärkt) lite smör till stekning ca 1 - 1½ dl mjöl flingsalt nymalen vitpeppar 2 msk dill 2 ägg SÅS 1 - 2 msk smör 1 burk musslor 1/4 dl vittvin ½ dl grädde flingsalt vitpeppar fling-malen torkad chili (finns i kryddburk där man maler direkt från burken)
Rödspätta med heta musslor

Rödspätta med heta musslor

använd samma stekpanna som till spättan utan att rengöra imellan, ha i smöret och häll i de avrunna musslorna låt fräsa på hög värme ca ½min häll över vin och grädde och låt puttra ihop i ca 2-3 min krydda med salt, vitpeppar och chilipulvret. 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek. 1/4 dl vittvin
Italiensk rödspätta

Italiensk rödspätta

Häll på vinet och koka upp. Häll vinet vid sidan av fisken. 600 gram rödspätta. 1/2 dl vittvin. 600 gram rödspätta. 1/2 dl vittvin
Rödspätta från Normandie

Rödspätta från Normandie

Eller också lägger man spättarullarna i en ugnsform, häller den varma såsen över och kör dem i ugnen tills fiskköttet är vitt och rätten är klar
Rödspätta med sherryvinägersås

Rödspätta med sherryvinägersås

½ dl torrt vittvin. Häll över fiskfond och vin. ½ dl torrt vittvin. Blanda ner grädde och vinäger. 1 stor rödspätta (ca 1 kg). 2 tsk sherryvinäger. 1 stor rödspätta (ca 1 kg). 2 tsk sherryvinäger
Spenatfylld rödspätta med vitvinssås

Spenatfylld rödspätta med vitvinssås

Häll på vin och buljong. 400-500 g rödspätta. 2 dl vittvin (fråga gärna om hjälp på bolaget). (eller blomkål och sockerärtor) 400-500 g rödspätta. 2 schalottenlökar 2 dl vittvin (fråga gärna om hjälp på bolaget)
Gratäng med rödspätta och räkor

Gratäng med rödspätta och räkor

Häll det vita vinet runt om i formen. Smaklig måltid 750 g rödspätta. 1 ½ dl vittvin. Ugn 200°. Skölj och dela filéerna på mitten och rulla ihop dem