Häll över det vita vinet. 1 ½ dl vittvin. 1 ½ dl vittvin. En klassiker i lyxvariant. Susanna Tee i ”Stora fisk- och skaldjursboken” har gjort ett bra jobb
Häll på vinet och låt koka in. Rödspätta. Servera rödspättan med mos, gurka och skummig räksås. 600 g rödspättafilé. 12 dl torrt vittvin. 1Rödspätta600 g rödspättafilé olivolja salt peppar. 1Räksås400 g räkor med skal 1 gul lök (liten) 1 klyfta vitlök 2 dl torrt vittvin 3 dl vatten 3 dl vispgrädde 80 g smör salt
En skvätt vittvin med lite syra får förstärka och ge smak. Något ännu roligare är att Sofia idag, på väg in från bilen, var så pass upptagen med att kolla vinterjackor i mobilen att hon plurrade i en vattenpöl
använd samma stekpanna som till spättan utan att rengöra imellan, ha i smöret och häll i de avrunna musslorna låt fräsa på hög värme ca ½min häll över vin och grädde och låt puttra ihop i ca 2-3 min krydda med salt, vitpeppar och chilipulvret. 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek , frysta går aldeles utmärkt). 1/4 dl vittvin. FISK 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek , frysta går aldeles utmärkt) lite smör till stekning ca 1 - 1½ dl mjöl flingsalt nymalen vitpeppar 2 msk dill 2 ägg SÅS 1 - 2 msk smör 1 burk musslor 1/4 dl vittvin ½ dl grädde flingsalt vitpeppar fling-malen torkad chili (finns i kryddburk där man maler direkt från burken)
använd samma stekpanna som till spättan utan att rengöra imellan, ha i smöret och häll i de avrunna musslorna låt fräsa på hög värme ca ½min häll över vin och grädde och låt puttra ihop i ca 2-3 min krydda med salt, vitpeppar och chilipulvret. 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek. 1/4 dl vittvin
½ dl torrt vittvin. Häll över fiskfond och vin. ½ dl torrt vittvin. Blanda ner grädde och vinäger. 1 stor rödspätta (ca 1 kg). 2 tsk sherryvinäger. 1 stor rödspätta (ca 1 kg). 2 tsk sherryvinäger
Häll på vin och buljong. 400-500 g rödspätta. 2 dl vittvin (fråga gärna om hjälp på bolaget). (eller blomkål och sockerärtor) 400-500 g rödspätta. 2 schalottenlökar 2 dl vittvin (fråga gärna om hjälp på bolaget)