Häll över det vita vinet. 1 ½ dl vitt vin. 1 ½ dl vitt vin. En klassiker i lyxvariant. Susanna Tee i ”Stora fisk- och skaldjursboken” har gjort ett bra jobb
Festlig rödspätta med vitvinssås. Vitvinssås. med smak av rödspätta, rökt lax, kräftor och pepparrot. Smaka av med salt och peppar Festlig rödspätta med vitvinssås
Häll på vinet och låt koka in. Rödspätta. Servera rödspättan med mos, gurka och skummig räksås. 600 g rödspättafilé. 12 dl torrt vitt vin. 1Rödspätta600 g rödspättafilé olivolja salt peppar. 1Räksås400 g räkor med skal 1 gul lök (liten) 1 klyfta vitlök 2 dl torrt vitt vin 3 dl vatten 3 dl vispgrädde 80 g smör salt
använd samma stekpanna som till spättan utan att rengöra imellan, ha i smöret och häll i de avrunna musslorna låt fräsa på hög värme ca ½min häll över vin och grädde och låt puttra ihop i ca 2-3 min krydda med salt, vitpeppar och chilipulvret. 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek , frysta går aldeles utmärkt). 1/4 dl vitt vin. FISK 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek , frysta går aldeles utmärkt) lite smör till stekning ca 1 - 1½ dl mjöl flingsalt nymalen vitpeppar 2 msk dill 2 ägg SÅS 1 - 2 msk smör 1 burk musslor 1/4 dl vitt vin ½ dl grädde flingsalt vitpeppar fling-malen torkad chili (finns i kryddburk där man maler direkt från burken)
använd samma stekpanna som till spättan utan att rengöra imellan, ha i smöret och häll i de avrunna musslorna låt fräsa på hög värme ca ½min häll över vin och grädde och låt puttra ihop i ca 2-3 min krydda med salt, vitpeppar och chilipulvret. 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek. 1/4 dl vitt vin
Till slut kommer vi hem med ”skalad” rödspätta. Av det gör vi Rödspätta från Normandie, idén bygger på franska recept om hur man lagar plattfisk i den här delen av landet
½ dl torrt vitt vin. Häll över fiskfond och vin. Blanda ner grädde och vinäger. ½ dl torrt vitt vin. 1 stor rödspätta (ca 1 kg). 2 tsk sherryvinäger. 1 stor rödspätta (ca 1 kg). 2 tsk sherryvinäger
Häll på vin och buljong. 400-500 g rödspätta. 2 dl vitt vin (fråga gärna om hjälp på bolaget). (eller blomkål och sockerärtor) 400-500 g rödspätta. 2 schalottenlökar 2 dl vitt vin (fråga gärna om hjälp på bolaget)