Smörj en ugnsfast form, inte för stor. )600 g rödspätta10 cm purjolök1 st röd paprika1 st morot2½ dl créme fraiche1-2 dl vispgrädde1 skvätt vin - efter smak100 g skalade räkor2-3 msk tomatpuré2 msk hummerfond2-5 tsk curry - helt efter smak1-2 tsk dragon - håll balansen mot curry, hälften dragon mot currysalt & peppar - efter smakSätt ugnen på 200 grader. Häll såsen över fiskrullarna och gratinera i ugnen ca 15 min, eller tills fisken är klar. 600 g rödspätta. 1-2 tsk dragon
Helstekt rödspätta med färska rödbetor, kapris och brynt smör. Mina komvux elever är så lugna. Socker bakad regnbåge med sås på äppelmust och färsk dragon
Örter som timjan, dragon eller basilika passar också bra om du hellre äter det. Dela rotfrukterna i lagom stora munsbitar och lägg i en stor ugnsform (eller på en plåt) tillsammans med hela körsbärstomater
Smörj under tiden en ugnssäker form. Saka av med citronsaft, dragon, salt och peppar. sätt ugnen på 200 grader. Bred blandningen över fisken och stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. 1½ tsk dragon. 8 rödspättafilér
Salta och peppra spättafileérna, rulla ihop dem till rullar och lägg i en ugnssäker form. )Men nu ska ni ju inte få recept på en maten, utan en annan riktigt god mat, nämligen rödspätta rullader
kolja eller rödspätta. Hacka under tiden persilja och blanda den med dragon, senap och grädde. Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in formen i ugnen 10 minuter. 1/2 tsk dragon