I receptet använder jag mig av en smaksatt honung med citron som jag fått vid något tillfälle. Efter att ha ätit panerad rödspätta i hela mitt liv kände jag att det var dags att göra något annat med den platta fisken
Servera med pressad potatis och en skiva citron. 400-500 g rödspätta. Sätt ugnen på 150°. Lägg i en smörd ugnsfast form och stek i ugnen ca 15 min eller tills fisken är klar. (eller blomkål och sockerärtor) 400-500 g rödspätta
Innan servering pressa i en halv citron. rödspätta. 600 gram färsk rödspätta. 0,5 citron. Vik ihop filéerna & lägg i en ugnsfast form, in i ugnen på 120 grader till innertemperaturen är 43-45 grader. Salta den & in i ugnen ihop med fisken i ca 15 minuter. 0,5 citron
Jag är dock inte lika förtjust i det, dels är det lite mer bestyr än att ugnsbaka den och dessutom drar paneringen åt sig ganska mycket fett, så därför blev gårdagens middag en gratäng med rödspätta och räkor