”Rödspätta med stekta champinjoner, svart stenbitsrom och vispad grädde. Det som låter gråtråkigt har visat sig vara en lättlagad liten pärla och jag vet flera i släkten som lagar denna rödspätta flitigt
Häll över grädden och stenbitsromen. Lägg rödspättan i en ugnsfast form. ca 400 g rödspätta. 1 burk svart stenbitsrom. ca 400 g rödspätta. 1 burk svart stenbitsrom
När jag åt resterna till lunch dagen efter gjorde jag en romsås till (creme fraiche, stenbitsrom och vitpeppar) eftersom smöret ju hade gottat in sig i fisken
Rökt flundra/rödspätta/piggvar med färskpotatis och farfars gräslöksås, och till efterrätt var det resterna från frukosttårtan - gräddtårta med egenplockade bär
1 rödspättafilé (eller mängd tills du är mätt enl. 2 tsk röd stenbitsrom. Skiva potatis och morot, blanda försiktigt med matlagningsyoghurt, rom, dill och kryddor