½ röd paprika. Skär grönsakerna till pytten i önskad storlek och börja stek rotfrukterna, fortsätt med löken och zucchini och precis innan det är klart ha i paprikan
Enkel omelett med lök, svamp och paprika. Rödspätta med krispig parmesan- och örtpanering. Denna vecka är paradrätten en parmesan- och örtpanerad rödspätta som vi gjorde helt nyligen och kan garantera är jättegod
Tillsätt tomatpuré, chiliblandning, korianderfrön/pulver, spiskummin och paprikapulver. Tillsätt paprika- och lökstrimlor och fortsätt steka tills grönsakerna är mjuka, i cirka 5 minuter. 1 tsk paprikapulver. 500 gram vit fisk , filé av vit fisk som till exempel kolja, torsk eller rödspätta
Tillsätt paprika och tomat tillsammans med kryddorna och blanda väl. 1 litet vitkålshuvud (de kravmärkta är lite mindre), skär i tunna strimlor1 gul lök, i tunna strimlor1 stor morot, grovt riven1 liten squash eller ½ stor, grovt riven3 klyftor vitlök, rivna3-4 cm finriven ingefära, riven (blir ett par msk)1 röd paprika, strimlad 2 tomater, skivade1 tsk torkad timjan1 tsk socker1 tsk salt2 krm svartpeppar½ dl vatten1 chili, gärna gul/orange habanero säger Moma, vilket jag inte hade utan tog en vanlig röd och delade på längdenen klick smör½ dl hackad bladpersiljaStek vitkål och den gula löken i olja tillsammans med vitlöken tills det mjuknar. (går att ta kyckling istället om man inte gillar fisk)600 g fiskfiléer (vi åt rödspätta)1 tsk salt1 krm vitpeppar~ ½ dl vetemjöl1 ägg, uppvispat~1 ½ dl sesamfrönSalta och peppra fiskfiléerna. 1 röd paprika
Rödspätta med kokosmjölk och ingefära4 portioner600 g rödspätta1 tsk salt400 ml kokosmjölk1 smått tärnad paprika1 tsk färskriven ingefära2,5 krm sambal oelek1 fiskbuljongtärning1 pressad vitlöksklyftaTill serveringRisNågon grönsakPersiljaGör så härSalta fiskenKoka upp kokosmjölken i en vid pannaLägg i paprika, ingefära, sambal oelek, smulad buljongtärning och vitlökLåt koka ett par minuter så det tjocknar någotVik ihop fisken och lägg ner i såsenLåt sjuda på svag värme under lock ca 5-7 minuter 4 portioner. 600 g rödspätta
Skär paprika och morot i små kuber, fräs i smör tills de är mjuka. )600 g rödspätta10 cm purjolök1 st röd paprika1 st morot2½ dl créme fraiche1-2 dl vispgrädde1 skvätt vin - efter smak100 g skalade räkor2-3 msk tomatpuré2 msk hummerfond2-5 tsk curry - helt efter smak1-2 tsk dragon - håll balansen mot curry, hälften dragon mot currysalt & peppar - efter smakSätt ugnen på 200 grader. 600 g rödspätta. 1 st röd paprika
Lägg i paprika, ingefära, sambal oelek,. Rödspätta är god att panera och steka men att koka den i kokosmjölk känns lite mer hälsosamt då den inte är omsluten av panering som suger åt sig en massa fett vid stekning, sen är väl kokosmjölken inte helt fettfri men man kan ju alltid välja en light-variant om man vill ha det riktigt fettsnålt
Det är också ett superbra sätt att testa sina smaklökar och prova nya maträtter istället för att slentrianmässigt köpa sin gurka, paprika och isbergssallad och servera till sin slentrianmässigt inköpta falukorv
I veckan kom J hem med rödspätta som han köpt till ett bra pris. Till den åt vi rätt och slätt kokt potatis och en hemgjord remouladsås inspirerad av ett recept hos Givetvis ändrade jag i receptet och minskade lite på majjon och bytte ut kapris mot röd paprika och så här blev min variant
Det är därför som den danska rödspättan är så vidunderligt god. Nästa gång skall jag byta ut gösen mot just rödspätta som har en mycket godare smak, tycker jag