Rödspätta olivolja recept

Panerad rödspätta med dillig sås och kokt potatis

Panerad rödspätta med dillig sås och kokt potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Dillig sås 2 dl matyoghurt 2 msk majonnäs 1 tsk dijonsenap 0,5 kruka(or) dill 0 st salt 0 st svartpeppar Fisk 600 gram rödspättafilé(er) 2 st ägg 2 dl ströbröd 0 st salt 0 st svartpeppar 0 st olivolja 0 st smör Sallad 0,5 st isbergssallad 0,5 st rödlök(ar) 2 stjälk(ar) selleri 0 st olja 0 st vinäger Tillbehör 800 gram potatis(ar) 0,5 st citron(er) Köp receptet Näringsvärde Kcal
Panerad rödspätta med dillig sås och kokt potatis

Panerad rödspätta med dillig sås och kokt potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Dillig sås 2 dl matyoghurt 2 msk majonnäs 1 tsk dijonsenap 0,5 kruka(or) dill 0 st salt 0 st svartpeppar Fisk 600 gram rödspättafilé(er) 2 st ägg 2 dl ströbröd 0 st salt 0 st svartpeppar 0 st olivolja 0 st smör Sallad 0,5 st isbergssallad 0,5 st rödlök(ar) 2 stjälk(ar) selleri 0 st olja 0 st vinäger Tillbehör 800 gram potatis(ar) 0,5 st citron(er) Köp receptet Näringsvärde Kcal
Rödspätta med rotfrukter

Rödspätta med rotfrukter

olivolja. 4 st rödspättafilé. Knäck ägget i en form, salta och peppra och vispa ut ägget. Häll mjölet i en annan form
Festlig rödspätta

Festlig rödspätta

Pressa över färsk citron och olivolja. med smak av rödspätta, rökt lax, kräftor och pepparrot. Festlig rödspätta med vitvinssås
Panerad rödspätta med pressad potatis

Panerad rödspätta med pressad potatis

Häll av dem och ringla lite olivolja över och servera. Börja med att panera rödspättafiléerna i först mjöl, sedan ägg och sist ströbröd
Panerad rödspätta med sötpotatis

Panerad rödspätta med sötpotatis

3 msk olivolja. 450 g rödspättafiléer. 2 st sötpotatis à 400 g 3 msk olivolja flingsalt 2 st ägg 2 dl vetemjöl 3 dl pankoströbröd 450 g rödspättafiléer salt 1 dl rapsolja citronskivor 1 msk hackad dill 1 dl majonnäs 3 msk crème fraîche hela hackade saltgurkor
Stekt rödspätta á la Meunière

Stekt rödspätta á la Meunière

olivolja. 700 g hel urtagen och rensad rödspätta. Gör så här. En säker succé – när det ska vara klassiskt. Vi använder rågmjöl till paneringen, som både ger mer smak åt fisken och ger den en lite mer rustik ”look”
Italiensk rödspätta

Italiensk rödspätta

Droppa över olivolja. Droppa över olivolja. 600 gram rödspätta. 2 msk olivolja. 600 gram rödspätta. 2 msk olivolja
Rödspätta med krämig saffranspolenta

Rödspätta med krämig saffranspolenta

Hetta upp smör och olivolja i en stor stekpanna. 600-700 g fiskfilé (t ex rödspätta eller hälleflundra, inte alltför tunna filéer). 1 msk olivolja. 250 g körsbärstomater, med skaftet kvar 600-700 g fiskfilé (t ex rödspätta eller hälleflundra, inte alltför tunna filéer) 1,5 dl vetemjöl ca 50 g smör 1 msk olivolja 1,5 dl fiskbuljong, av tärning eller fond 3 msk marsalavin 2 msk persilja, finhackad 2-3 msk parmesanost, färskriven salt svartpeppar