Rödspätta musslor recept

Rödspätta med heta musslor

Rödspätta med heta musslor

använd samma stekpanna som till spättan utan att rengöra imellan, ha i smöret och häll i de avrunna musslorna låt fräsa på hög värme ca ½min häll över vin och grädde och låt puttra ihop i ca 2-3 min krydda med salt, vitpeppar och chilipulvret. 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek , frysta går aldeles utmärkt). 1 burk musslor. FISK 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek , frysta går aldeles utmärkt) lite smör till stekning ca 1 - 1½ dl mjöl flingsalt nymalen vitpeppar 2 msk dill 2 ägg SÅS 1 - 2 msk smör 1 burk musslor 1/4 dl vitt vin ½ dl grädde flingsalt vitpeppar fling-malen torkad chili (finns i kryddburk där man maler direkt från burken)
Rödspätta med heta musslor

Rödspätta med heta musslor

använd samma stekpanna som till spättan utan att rengöra imellan, ha i smöret och häll i de avrunna musslorna låt fräsa på hög värme ca ½min häll över vin och grädde och låt puttra ihop i ca 2-3 min krydda med salt, vitpeppar och chilipulvret. 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek. 1 burk musslor
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Koka musslorna. Lägg i burkmusslor sist. Lägg i fisk och musslor. 1 1/4 kg hel fisk av t ex gös och rödspätta. 20 färska blåmusslor alt musslor på burk (225 g)
Rödspättfileér i kryddig musselsås

Rödspättfileér i kryddig musselsås

Tillsätt musslor och dill. 600 g rödspätta. 1 st burk musslor. Dela filéerna på mitten. Rulla dem och lägg dem i en smord form
Älskade mat

Älskade mat

Sen har jag halloumi i kylen, lite rödspätta i frysen, ett paket räkor, några korvasluringar och så ett paket musslor på det
Mannerströms fiskbullar & kokbok

Mannerströms fiskbullar & kokbok

Den berömda rödspättan på wärdshuset (eller Panget som vi kallar det här ute) som jag själv ätit nästan varje gång jag varit på wärdshuset, eller lutfisken med musslorna

Kalasfisk

Strö över räkor, svamp eller musslor. 500-600 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex rödspätta. eller 1 burk musslor, 225 g
Jersey - dag 2

Jersey - dag 2

När man är på Jersey så ska man äta fisk och skaldjur och vi valde båda musslor till förrätt. Jag tog stekt rödspätta som kom med räkor, kapris sallad och en MASSIV portion grönsaker (jag hade bett att få byta potatisen mot grönsaker men trodde inte den skulle vara för 3 personer

Champagnebattered rödspätta

Ek´s fisk hade denna gång ett gäng riktigt fina rödspättor som jag inhandlade och kompleterade med ett nät musslor samt ett par hundra gram räkor

Stekt rödspätta och havresmoothie

Mot badstranden med andra ord Jag ska iväg till jobbet, och eftersom vi åt musslor igår blev det ingen matlåda till mig

Fiskdelikatess med räkor och musslor

Värm musslor och räkor för sig i ett par msk vin, men spara musselspadet. Lägg de färdigkokta fiskfiléerna och de varma musslorna och räkorna under folien på risbädden medan såsen kokas

Fiskgratäng med skaldjur/räkor

rödtunga eller rödspätta. Tillsätt ca 1 dl hackad dill, de skalade räkorna och musslorna. 100 g burkmusslor

Skaldjursbomb

Låt musslorna rinna av. Tillsätt musslor och skalade räkor. 4 rödspättafiléer. 1 liten burk musslor. Sätt ugnen på 225 grader

Fisk- och skaldjurspanna

rödspätta. Smaka av med lite spad från musslorna. 1 burk musslor i vatten. Salta fiskfiléerna och rulla i hop dem, sjud i några minuter i vinet

Annas klassiker

Tillsätt musslorna i sitt spad och räkorna och vispa slutligen ner äggulor och citron som rörts samman