använd samma stekpanna som till spättan utan att rengöra imellan, ha i smöret och häll i de avrunna musslorna låt fräsa på hög värme ca ½min häll över vin och grädde och låt puttra ihop i ca 2-3 min krydda med salt, vitpeppar och chilipulvret. 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek , frysta går aldeles utmärkt). 1 burk musslor. FISK 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek , frysta går aldeles utmärkt) lite smör till stekning ca 1 - 1½ dl mjöl flingsalt nymalen vitpeppar 2 msk dill 2 ägg SÅS 1 - 2 msk smör 1 burk musslor 1/4 dl vitt vin ½ dl grädde flingsalt vitpeppar fling-malen torkad chili (finns i kryddburk där man maler direkt från burken)
använd samma stekpanna som till spättan utan att rengöra imellan, ha i smöret och häll i de avrunna musslorna låt fräsa på hög värme ca ½min häll över vin och grädde och låt puttra ihop i ca 2-3 min krydda med salt, vitpeppar och chilipulvret. 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek. 1 burk musslor
Koka musslorna. Lägg i burkmusslor sist. Lägg i fisk och musslor. 1 1/4 kg hel fisk av t ex gös och rödspätta. 20 färska blåmusslor alt musslor på burk (225 g)
Den berömda rödspättan på wärdshuset (eller Panget som vi kallar det här ute) som jag själv ätit nästan varje gång jag varit på wärdshuset, eller lutfisken med musslorna
När man är på Jersey så ska man äta fisk och skaldjur och vi valde båda musslor till förrätt. Jag tog stekt rödspätta som kom med räkor, kapris sallad och en MASSIV portion grönsaker (jag hade bett att få byta potatisen mot grönsaker men trodde inte den skulle vara för 3 personer
Värm musslor och räkor för sig i ett par msk vin, men spara musselspadet. Lägg de färdigkokta fiskfiléerna och de varma musslorna och räkorna under folien på risbädden medan såsen kokas