Smaka av med salt och limesaft och strö över hackad koriander. 2 msk pressad lime. 500 gram vit fisk , filé av vit fisk som till exempel kolja, torsk eller rödspätta
torsk eller rödspätta är bra alternativ). Pressa över saften av en halv limefrukt och krydda med chiliflakes eller färsk hackad chili efter smak och behag
Nästa alternativ är fisk, då finns det ett stående alternativ hos tre av restaurangerna som har panerad rödspätta med antingen kokt potatis och remuladsås (samma varenda dag, vecka ut och vecka in) eller i en friterad burgare (vegetarisk eller fisk) på gatuköksmanér
Servera till exempel små koppar White Peony till ugnsbakad rödspätta med chili, lime och ingefära. I september förra året tipsade jag om en värmande dryck med björnbär och basilika (som känns minst sagt högaktuell nu när det blivit riktiga vintertemperaturer ute
Snabb rödspätta med färskt grönt och lime- och basilikasås. Rör ihop créme fraiche, limeskal- och saft samt basilika, smaka av såsen med salt och peppar
Blanda crème fraiche med limesaft och skal samt honungen. Limespätta med spenat, 4 pers. 600 g rödspätta½ + ½ tsk salt½ + ½ krm vitpeppar200 g fryst spenat2 dl crème fraiche1 lime, saft och rivet skal1 msk honung200 g körsbärstomater, ev halveradeSätt ugnen på 200°. 600 g rödspätta. 1 lime
På vägen till Dalarna skulle det alltid stannas på någon vägkrog och ätas och ofta åts det en sorts panerad skosula med brunsås som "restaurangen" hade mage att kalla rödspätta med vitvinssås