Under tiden så fräser du löken i olivoljan, när den är mjuk tillsätt haricotes vertes och låt det få lite lätt färg, pressa över citronsaften, krydda med cayennepeppar, salt & peppar från kvarn
Tärna sedan auberginen och ev rödlök. Parmesangratinerad rödspätta med smaker av tomat och basilika. I med en rejäl klick smör och häll i auberginetärningarna (+ lök)
Rödspätta med kantareller och lingon, foto. Rödspätta med kantareller och lingonEn lätt-som-en-plätt-rätt som passar utmärkt efter jobbet när man vill lyxa till det
Den här rödspättan toppade jag med vitlök och persilja. Apropå vardagsmat som är enkel och smakar kalas så passar den här rödspättan klockrent in i den kategorin
Blanda majonnäs med curry, hackad lök och ättiksgurka, dill och smaksätt med lite citron och salt. 4 rödspättafiléer. 0,5 gul lök. 1 dl majonnäs 1 tsk curry 0,5 gul lök 1 Felix ättiksgurka dill citron
Champinjonerna byter jag ut mot ostronskivling, en lök och lite skaldjursfond kommer till. ”Rödspätta med stekta champinjoner, svart stenbitsrom och vispad grädde
Hacka löken fint. Har bläddrat lite i kokböckerna vi har här hemma och här kommer en bild på ett recept jag lagade förra veckan, Per Morbergs Rödspätta Grenoble