Gratinerad Rödspätta Jag köpte några spättafiléer med mig när jag åkte för att hälsa på Mamma. Â Coop’s kräftstjärtar på burk kommer jag inte att handla mer
Lägg kräftstjärtarna i tallriken och häll på soppan. 2 stora fänkål1 stor purjolöken skvätt vitt vin1 citron50 gram philadelphiaost1 dl gräddesalt & peppar75 gram smör6 rödspätta fileérEn burk fina kräftstjärtar i lakeSkär lök och fänkål i grova bitar
Skär laxen i mindre bitar och lägg i en mixer tillsammans med kräftstjärtarna, dillen och äggulan. Lax- och kräftfärserad rödspätta i räksås 6 portioner6-12 rödspättafiléer (om de är små, beräkna 2 filéer per person)0,5 burk kräftstjärtar250 g lax, fri från skinn och ben1 äggula3 msk grädde1 msk hackad dillsalt, pepparräkskal från 1 kg räkor2 gula lökar2 vitlöksklyftor1 tomat0,5 fänkål2 morötter1 palsternacka1 stjälk stjälkselleri2 persiljestjälkar2,5 dl vitt vin0,5 tsk dillfrön2 msk tomatpuré5 vitpepparkornvatten salt3 dl vispgräddeev en skvätt konjak smör + mjöl Börja med fonden. Lax- och kräftfärserad rödspätta i räksås 6 portioner. 6-12 rödspättafiléer (om de är små, beräkna 2 filéer per person)
Istället för sjötunga kan du använda rödspätta. 200 g skalade räkor eller kräftstjärtar. Lägg ingredienserna till buljongen i en kastrull, koka upp och skumma