Rödspätta honung recept

Rödspätta i ugn med dill och gräslök

Rödspätta i ugn med dill och gräslök

I receptet använder jag mig av en smaksatt honung med citron som jag fått vid något tillfälle. Efter att ha ätit panerad rödspätta i hela mitt liv kände jag att det var dags att göra något annat med den platta fisken
Fisk med curry

Fisk med curry

Är såsen currysnål och inte så söt, tillsätt currypasta och honung (ibland kan currylöven vara smaksnåla)
Fisksoppa med tomat och saffran

Fisksoppa med tomat och saffran

Här är ett ypperligt tillfälle att ta till vara på den fisk som finns i frysen, vi hade ett par laxbitar och en öppnad påse rödspätta
Fish'n chips med sötsyrlig tomatsallad

Fish'n chips med sötsyrlig tomatsallad

Krydda rödspättan med lite salt. Blanda yoghurt, pressad vitlök, honung och salt i en skål. Servera nystekt rödspätta med potatisskivor, tomatsallad och vitlöksyoghurt
Fräscha fisktacos

Fräscha fisktacos

torsk eller rödspätta är bra alternativ). Tillsätt en tesked honung och en nypa salt och rör ihop till en salsa
Falsk remoulad med panerad spätta

Falsk remoulad med panerad spätta

Panerad rödspätta. Blanda pickles, crème fraiche, curry och honung och smaka av med salt och peppar. 1 msk flytande honung. Falsk remoulad 1 burk, 380 g pickles 2 dl Crème Fraiche 34% 1 tsk curry 1 msk flytande honung Salt Svartpeppar, nymald Panerad spätta 600 g spättafilé 1 dl mjöl 2 ägg 2 dl ströbröd Smör till stekning
Falsk remoulad med panerad spätta

Falsk remoulad med panerad spätta

Panerad rödspätta. Blanda pickles, crème fraiche, curry och honung och smaka av med salt och peppar. 1 msk flytande honung
Falsk remouladsås 1

Falsk remouladsås 1

Blanda pickles, crème fraiche, curry och honung och smaka av med salt och peppar. 1 msk flytande honung
Fiskinspiration som present

Fiskinspiration som present

Nu har jag lagat den goda rätten två gånger, både med rödspätta och torsk. Klyfta tomaterna och värm tillsammans med hackade soltorkade tomater, rödlök, socker och honung
Vänsterprassel i köket

Vänsterprassel i köket

Blanda crème fraiche med limesaft och skal samt honungen. 600 g rödspätta½ + ½ tsk salt½ + ½ krm vitpeppar200 g fryst spenat2 dl crème fraiche1 lime, saft och rivet skal1 msk honung200 g körsbärstomater, ev halveradeSätt ugnen på 200°. 600 g rödspätta. 1 msk honung
Grön mat och dryck

Grön mat och dryck

Grillad Rödspätta med brynt smör majonnäs och syrade kantareller. Rödavinbärsnektar med honung från Backagårdskvarn, Västergötland 4 rödspättor, skinndragen på ovan sida
Vårmeny för dagar när livet är ovanligt lätt att leva

Vårmeny för dagar när livet är ovanligt lätt att leva

På samma sätt är det med huvudrätten, Rödspätta med serranoskinka, basilika-smörsås & stekt tomat. När det börjar bli lite svalt ute travar ni in i köket, njuter en smula av värmen från ugnen där Sparris rostas med feta, pinjekärnor & honung
Jag är så glad!

Jag är så glad!

I receptet från City Gross var det tillsammans med kokt rödspätta och det tycker jag lät lite knasigt och provade inte ens