Rödspätta dragon recept

Rödspätta med rotfrukter

Rödspätta med rotfrukter

Koka rotfrukterna till crèmen i buljong med dragon, salt och peppar. 4 st rödspättafilé. 3 st dragon. Knäck ägget i en form, salta och peppra och vispa ut ägget
Bakad rödspätta med dragonsås | Recept ICA.se

Bakad rödspätta med dragonsås | Recept ICA.se

4 900 g fast potatis 1 kruka färsk dragon 1 purjolök ca 500 g rödspätta 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vispgrädde skalet och saften från 1 citron 75 g smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Saffransfisk..

Saffransfisk..

I Annas recept använder hon rödspätta men senast jag lagade rätten hade jag torskfilé. Strö saffran, söndersmulad dragon, kajenn och rör om
Smörrebröd "Stjerneskud"

Smörrebröd "Stjerneskud"

Varva sedan friterad rödspätta, fänkål, örter och mer remoulad. Plocka i dragonen och dillen i mindre buketter blanda med ett par droppar olivolja och några droppar citron Fritering
Spättfilé Pikant

Spättfilé Pikant

Rödspätta, en plattfisk som ingår i många goda rätter. Smaksätt den fina såsen med vitlök och dragon. Blanda ned tomat, vitlök och dragon
Saffranssås till fisk

Saffranssås till fisk

Tillsätt två paket saffran och 2 tsk dragon. Därefter blev det en promenad till mamma. Och vi hittade lite prylar som var mina på överfulla vinden
Remouladsås

Remouladsås

1 msk hackad färsk dragon. Blanda alla ingredienser, låt stå kallt en stund innan servering. 200 g majonnäs
Spätta med remouladsås

Spätta med remouladsås

Idag fanns fin hel rödspätta i fiskdisken. ½ tsk dragon. Jag har tidigare givit recept på helstekt rödspätta och här kommer receptet på remouladsås
Remouladsås

Remouladsås

1 tsk dragon. Rör ihop såsen och smaksätt försiktigt med salt och peppar. Låt såsen mogna någon timme innan den serveras
Fiskfilé i dragonsås

Fiskfilé i dragonsås

Tillsätt citronsaft och dragon. 600 g rödspätta. 1 msk dragon. Skölj de färska filéerna eller tina de frysta
Rödspätta i pikant sås med broccoli- & blomkålsmos

Rödspätta i pikant sås med broccoli- & blomkålsmos

)600 g rödspätta10 cm purjolök1 st röd paprika1 st morot2½ dl créme fraiche1-2 dl vispgrädde1 skvätt vin - efter smak100 g skalade räkor2-3 msk tomatpuré2 msk hummerfond2-5 tsk curry - helt efter smak1-2 tsk dragon - håll balansen mot curry, hälften dragon mot currysalt & peppar - efter smakSätt ugnen på 200 grader. 600 g rödspätta. 1-2 tsk dragon
Plattfisk i ugn

Plattfisk i ugn

Smaka av med citronsaft, dragon, salt och peppar. 8 rödspättafiléer. 1-2 tsk dragon. Sätt ugnen på 200 grader

Kalasfisk

Smaksätt med dragon, salt, peppar och ev citronsaft. 500-600 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex rödspätta. 1 tsk dragon