4 4 port pasta (gärna fettucine) 1/2 rödlök 2 morötter 1/2 msk olivolja 1/2 g saffran 1 vitlöksklyfta 2 förp räkor i lake (à 360 g) 1 1/2 dl vispgrädde 1 dl lag från räkorna 500 g passerade tomater salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Skala och skiva rödlöken. Annars brukar saffranssill vara en krämig variant, men åt denna sorten för första gången på det senaste julbordet jag var på, och denna var mycket godare om du frågar mig
Låt potatis, morötter och rödlök fräsa någon minut i den heta oljan. Finhacka 1 rödlök. Smaksätt soppan med 1 fiskbuljongtärning, 1 påse saffran (0,5 gram), gärna en skvätt vitt vin samt lite salt och nymalen svartpeppar. 1 rödlök. 1 påse saffran
4 1 mörkt lantbröd (gärna bake off) 1 bakpotatis 3 morötter 1 rödlök 1 msk olja 1/2 g saffran 500 g passerade tomater 5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond) peppar 150 g salladsärtor 600 g torsk- och laxtärningar Lägg till i inköpslistan
Skala och finhacka rödlöken och skölj, kärna ur och finhacka chili. Lägg allting i en matberedare tillsammans med saffran, spiskummin, paprikapulver, korianderfrön och olja
Tillsätt tärnad/smulad fetaost, cocktailtomater, strimlad rödlök och lite kapris. Till de grillade korvarna, Hot Chorizo från Astrid och Aporna, igår rörde jag ihop en ljummen potatissallad smaksatt med bland annat saffran och dijonsenap
Lägg i rödlöken och kycklingköttet och låt det steka med en kort stund. Smält kokosoljan i en kastrull och låt saffran och finhackad/pressad vitlök fräsa någon minut
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Skala och skiva rödlöken tunt. Rör samman gräddfilen med saffran och smaka av med salt och peppar. Rör försiktigt ner den varma potatisen och rödlöken i gräddfilssåsen