Denna härliga rödkålssalladmedapelsin, fikon och saltrostade pumpakärnor passar t. Blanda rödkålen medapelsin, ringla över rapsolja, vinäger och krydda med peppar, blanda ihop allt i en skål
Rödkålssalladmedapelsin, valnötter, parmesan och balsamvinäger. Garnera med valnötter och apelsin. Ringla sedan balsamvinäger och olivolja över salladen, krydda med salt och peppar
Dagens lunch med bulgur, kalkon och fetaost fick också sällskap av rödkålssalladen (jag hade förresten börjat äta när jag kom på att jag kunde ta en bild, därav den illa tilltygande kalkonbiten )
Här är mitt gröna julbord, en saffransaflafel (inspirerad av förra årets saffranshummus), men grönkålssallad med rostad pumpa och slutligen bloggfavoriten, rödkålssalladmedapelsin, spenat och granatäpple
Lägg upp salladen med rotfruktsstavar, apelsinfiléer och mandlar och servera eventuellt med bröd. Men jag kan inte annat än att hålla med om att det var riktigt tråkig mat
Salladen gjorde jag med de grönsaker som fanns i kylen och en dressing med pressad apelsin. Min balsamicocreme var med smak av bär men det fungerar lika bra med vanlig
Rödkålssalladmedapelsin, valnötter och honungsolja. Som grund kan man säga att det var rödkål och apelsin och detta toppades med rostade valnötter och en honungsolja, snabbfixat och väldigt smaskigt
Förra året lagaden jag en rödkålssallad som du hittar här. Fänkål och apelsin är en klassisk smakkombination och den här salladen har funnits med på våra jular till och från de senaste åren
Häll blandningen över rödkålen och toppa medapelsinskivorna. Strimla rödkålen och filea apelsinerna. Särskilt den kalla såsen med mild smak av dijonsenap och en liten underton av honung