Strimla rödkål och lök fint och blanda ner hackad bladpersilja. Rödkålssallad med persiljerötter och apelsin till 4 personer (Och då lär ingen av er bli mätta. ) 400 g rödkål 1 liten rödlök (i mesta laget, räcker med 1/2) 2 msk persilja 1 msk äppelcidervinäger 1 tsk dijonsenap 1 tsk honung 1 msk olivolja havssalt peppar 4 persiljerötter 1 msk olivolja 2 apelsiner 50 g mandlar 4 skivor bröd Parmaskina (ingår inte i ursprungsreceptet) Skala och skär rötterna i avlånga stavar, gnid in dem i olivolja och salta och peppra. 1 liten rödlök
Skala och skiva rödlöken. Häll dressingen i skålen med kål, äpplen och lök och rör om. 5 st röd lök. Blötlägg russinen i skål med så mycket vatten att de täcks, i ca 1 timme
De små minsta tortiillabröden toppades med pulled pork (köp färdig eller gör själv), stekt paprika och gul lök, srirachamajonnäs, riven ost, jalapenos och lite gräddfil
Skölj kikärterna väl, och hacka lök och vitlök i grova bitar. Här är mitt gröna julbord, en saffransaflafel (inspirerad av förra årets saffranshummus), men grönkålssallad med rostad pumpa och slutligen bloggfavoriten, rödkålssallad med apelsin, spenat och granatäpple
Vänd kotlettraden, tillsätt morot och lök. Rödkålssallad. gul lök. finhackad shalottenlök. Tillsätt schalottenlöken, kanel, nejlikor och kryddpeppar och koka i 2 minuter
Skala och finhacka löken. Rödkålssallad. Tillsätt köttfärs, lök, pressad vitlök, riven parmesanost, senap, sambal oelek, salt och svartpeppar och blanda till en jämn smet
Stek sen paprika, lök, gurka och plommon efter varann i pannan. Kalkonwok med syrlig sås 200 gr Kalkonbröst Saft och skal från en Ekologisk Citron 1 msk Olivolja 1 tsk Granatäppelvinäger 1 krm Worcestersauce 2 Plommon 1 liten Morot 5 cm Gurka 1 grön Turkisk Paprika 3 Knipplökar 2 dl Grädde Smör Havssalt och Chili Strimla köttet i tunna skivor. Rödkålssallad med Hasselnötter och Granatäpple ¼ Rödkålshuvud ½ dl hackade, rostade Hasselnötter 2 msk Granatäppelkärnor 2 msk Kallpressad Olivolja 1 tsk Granatäppelvinäger Havssalt Strimla rödkålen fint, krama den lite med fingrarna, så blir salladen saftigare
Tillsätt den gula löken och fräs i några minuter. Tillsätt vitlöken och tomatpurén. 2 hackade stora gullökar. 5 finhackade vitlöksklyftor. 2 hackade stora gullökar. 5 finhackade vitlöksklyftor
Tillsätt den gula löken och fräs i några minuter. Tillsätt vitlöken och tomatpurén. 2 hackade stora gullökar. 5 finhackade vitlöksklyftor. 2 hackade stora gullökar. 5 finhackade vitlöksklyftor