Rödingfilé röding recept

Rödingfilé med kantareller i gräddig vitvinssky

Rödingfilé med kantareller i gräddig vitvinssky

Ugnsbakade rödingfiléer och kantareller i gräddig vitvinssky. Jag ville i stället ta tillfället i akt att dela med mig av den enkla, goda röding jag lagade den där kvällen för ett år sedan
Halstrad röding med ugnsbakade rotfrukter

Halstrad röding med ugnsbakade rotfrukter

Servera rödingfilén till de ugnsbakade grönsakerna, det pocherade ägget och dillkrämen. Salta rödingen och stek den cirka 2 minuter på skinnsidan i olja, vänd den sedan och stek i ytterligare 1 minut. rödingfiléer med skinn - a 170 gram
Ugnsbakad röding med citronsås

Ugnsbakad röding med citronsås

Hittar du någon som säljer röding till ett bra pris, så slå till på ett par fiskar. Vi har tur som har en släkting med kontakter ibland rödingfiskare
Ugnsbakad rödingfilé med romsås

Ugnsbakad rödingfilé med romsås

Smörj en ugnsfast form och placera rödingfiléerna i formen. Röding är ju bara så gott. Servera rödingfiléerna med kokt färskpotatis, romsåsen och någon god grönsak, t ex sparris
Rödingfilé med kall romsås

Rödingfilé med kall romsås

Värm en stekpanna och stek rödingfiléerna med skinnet nedåt på lite över medelvärme och täck över med ett lock eller folie tills den är genomstekt på översidan
Halstrad röding med gräddkokt salladslök

Halstrad röding med gräddkokt salladslök

600-800 g rödingfilé med skinn. Dela rödingfiléerna om de är stora. Torka dem med hushållspapper eller kökshandduk och gnid in dem med rapsolja
Röding i panna med örter, grädde och vitt vin

Röding i panna med örter, grädde och vitt vin

Krydda rödingen med salt och stek den på skinnsidan i en stekpanna på hög värme. Vänd rödingen på köttsidan och tillsätt vin och lök och låt det hastigt koka in på hög värme, lyft upp rödingen på en tallrik så att den inte blir torr
Rödingfilé med champagnesås, potatispuré och bakad spetskål med brynt smör och ponzu

Rödingfilé med champagnesås, potatispuré och bakad spetskål med brynt smör och ponzu

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Röding 600 gram rödingfilé 4 krm salt 2 krm svartpeppar 1 msk olivolja 1 msk Mat