Ugnsbakade rödingfiléer och kantareller i gräddig vitvinssky. Jag ville i stället ta tillfället i akt att dela med mig av den enkla, goda röding jag lagade den där kvällen för ett år sedan
Av den enkla anledningen valde jag i stället att köpa rödingfiléer. Min ursprungliga idé var att fylla röding med finhackad schalottenlök, finhackad fänkål, lite dill samt pressad citron
Smörj en ugnsfast form och placera rödingfiléerna i formen. Ugnsbakad röding. Servera rödingfiléerna med pressad potatis, eller färskpotatis, och någon grönsak
Servera rödingfilén till de ugnsbakade grönsakerna, det pocherade ägget och dillkrämen. Salta rödingen och stek den cirka 2 minuter på skinnsidan i olja, vänd den sedan och stek i ytterligare 1 minut. rödingfiléer med skinn - a 170 gram
Smörj en ugnsfast form och placera rödingfiléerna i formen. Röding är ju bara så gott. Servera rödingfiléerna med kokt färskpotatis, romsåsen och någon god grönsak, t ex sparris
Värm en stekpanna och stek rödingfiléerna med skinnet nedåt på lite över medelvärme och täck över med ett lock eller folie tills den är genomstekt på översidan
Krydda rödingen med salt och stek den på skinnsidan i en stekpanna på hög värme. Vänd rödingen på köttsidan och tillsätt vin och lök och låt det hastigt koka in på hög värme, lyft upp rödingen på en tallrik så att den inte blir torr