Vänd rödingen på köttsidan och tillsätt vin och lök och låt det hastigt koka in på hög värme, lyft upp rödingen på en tallrik så att den inte blir torr
Rensa rödingen och ta bort alla ben - jag brukar dela rödingen på hälften nu. Salta och peppra med vitpeppar - använd finsalt inte flingsalt till så fin fisk som röding - då fördelar sig saltet jämnt över fisken
Lägg ut rödingfiléerna på en klädd plåt, pensla med olja och salta. 6 st rödingfilé. Ingredienser 1 kg delikatesspotatis 0,5 st dill i kruka 2 msk olivolja 1 nypa(or) salt 6 st rödingfilé 1 msk olja 1 nypa(or) salt 100 g smör 1 knippe krasse 0,5 st dill i kruka 6 tsk forellrom Tillbehör
Ett lite mer påkostat vin tycker jag kräver ett lite mer omsorgsfullt dukat bord. Ugnsbakad röding. Inspiration till middagen fick jag hos den trevliga bloggen Tildas kök och vin
Till varmrätt serverade vi röding, som inte bara är en av våra favoritfiskar, utan också en fisk som passar lika bra till vardags som i lite mer festliga sammanhang
Häll i vinet och koka i cirka 5 minuter, tillsätt grädden och koka ihop såsen till önskad konsistens, cirka 5 minuter. 600-800 g rödingfilé med skinn. 1 dl vitt vin
Skölj av rödingen i kallt vatten på in- och utsidan. Tillsätt vin och fiskfond, salt och peppar. När vitvinssåsen puttrat i 30 min, ta en sil och sila bort löken. 1 stor röding eller 2 mindre fiskar. 3,5 dl vitt vin. Ugnsbakad röding1 stor röding eller 2 mindre fiskar 1 knippe dill 1 knippe persilja 50 g smör flingsalt (ca 3 msk per fisk) nymald svartpeppar (ca 1 krm per fisk). Vitvinssås25 g smör 5 schalottenlökar 3,5 dl vitt vin 2,5 msk fiskfond 3 dl grädde 0,5 krm socker maizenaredning, vispa tills det tjocknar lite 0,5 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar