rödingfiléer. Blanda crème fraiche och rom, ställ svalt till serveringen. Krydda rödingfiléerna med citronpeppar och stek dem på båda sidorna på medelhög värme
Jag serverade med kokt potatis och en kall löjromssås (bara majo, gräddfil, löjrom, dill, salt och peppar) men om man vill göra det lite finare så kan man alltid göra en god potatispuré till och och strunta i såsen (eller kanske kroketter eller liknande) och kanske ha lite frästa grönsaker till, var lite kreativ människa
Rödingfilé med äpple, gurka och stenbitsrom. stenbitsrom eller forellrom. Vitvinssås med stenbitsrom. Häll såsen runt fisken och toppa med lite rom och några dillvippor
Rör ner rom och gräslök vid servering. Gör så här Rödingen. Putsa och salta rödingfiléerna. 4 rödingfiléer. 60 g forellrom, löjrom och svart stenbitsrom. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 rödingfiléer 1 tsk salt ½ finrivet skal av citroner Sås. 2 dl vitt vin 1 msk vitvinsvinäger 3 msk finhackad schalottenlök 1 finhackad vitlöksklyfta 2 msk Arla Köket® syrad grädde 30% 150 g Arla® Svenskt Smör, skuret i tärningar 2 tsk pressad pressad citron 1 krm salt 60 g forellrom, löjrom och svart stenbitsrom 3 msk skuren färsk gräslök Grönsaker
Salta och droppa på lite olja på rödingen och lägg på en plåt. Lägg i forell rom i såsen och servera. Baka rödingen till den är innetemperatur 38°. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 100 2 rödingfiléer. 50 g forell rom
Toppa med gräslök och löjrom. 600 g rödingfiléer. 50 g löjrom. Salta fisken och vänd den i mjölet. Stek fisken i smör i en stor stekpanna ca 3 min på varje sida
Idag hoppar vi till fisk och dagens inlägg handlar om hur du filéar en hel röding. Idag gör vi god chokladtryffel med smak av rom, havssalt och rullad i kakao och karamelliserad mandel
Idag hoppar vi till fisk och dagens inlägg handlar om hur du filéar en hel röding. Idag gör vi god chokladtryffel med smak av rom, havssalt och rullad i kakao och karamelliserad mandel
Idag hoppar vi till fisk och dagens inlägg handlar om hur du filéar en hel röding. Idag gör vi god chokladtryffel med smak av rom, havssalt och rullad i kakao och karamelliserad mandel
Fiskdisken hos Fiskrökeriet dignade av silvriga makrillar, glänsande rödingar och kraftfulla torskryggar och jag såg framför mig en röding, eller en gös
Idag hoppar vi till fisk och dagens inlägg handlar om hur du filéar en hel röding. Idag gör vi god chokladtryffel med smak av rom, havssalt och rullad i kakao och karamelliserad mandel
Kvällens middag blev hel, färsk röding. Som sås kan du göra en enkel kvarg- eller creme fraiche baserad sås med salt, peppar, röd rom och dill och/eller servera fisken med den smakrika skyn som bildas i formen från smöret, citronen, örterna, fisken och kryddorna
Tag av från värmen och rör i rom, dill, gräslök och potatis. Stekt röding med löjromspotatis 4p. 4 röding/öringfileér med skinnet kvar, 600 g. 100 glöjrom, eller annan röd rom. 4 röding/öringfileér med skinnet kvar, 600 g salt. 100 glöjrom, eller annan röd rom