Häll upp skaldjursfond i en skål och pensla fiskköttet på rödingen med skaldjursfonden. Lägg 4 urbenade rödingfiléer med skinnet nedåt på en skärbräda. 4 st rödingfiléer. 1 dl persilja, färsk hackad
Fyll den med finhackad dill och persilja. Skölj av rödingen i kallt vatten på in- och utsidan. 1 stor röding eller 2 mindre fiskar. 1 knippe persilja. Ugnsbakad röding1 stor röding eller 2 mindre fiskar 1 knippe dill 1 knippe persilja 50 g smör flingsalt (ca 3 msk per fisk) nymald svartpeppar (ca 1 krm per fisk)
Plocka bladen från persiljan och dillen och blanda ihop. 40 g persilja. 4 rödingfiléer olja 2 dl musselfond 100 g smör äppelcidervinäger 2 rabarberstjälkar 2 äpplen, gärna Granny Smith 40 g persilja 40 g dill salt och peppar citron
Tvätta rödingen i kallt vatten. Lägg i fyllningen och snöra fisken så den stängs. Salta även på utsidan. Grilla i fiskraster eller direkt på gallret (inga problem)
Häll upp skaldjursfond i en skål och pensla fiskköttet på rödingen med skaldjursfonden. Lägg 4 urbenade rödingfiléer med skinnet nedåt på en skärbräda. 4 st rödingfiléer. 1 dl persilja, färsk hackad
Värm en stekpanna, smält lite smör, stek rödingen på hög värme, ca 3min på varje sida. Tillsätt gräslök och persilja och kryddorna 30 sekunder innan servering i såsen. Gott och nyttigt 400 gram röding. 5 dl persilja, finhackad